Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen söker producent

Stockholms Stadsteater

Beskrivning:
Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen söker producent

Om Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen
Kulturhuset Stadsteaterns verksamhet i Skärholmen är ett kulturhus där vi spelar teater, visar film, ordnar konserter och mycket annat för barn och unga mellan 5 och 19 år. Största delen av vår verksamhet är för skolklasser från grund- och gymnasieskolans alla årskurser. Ibland samarbetar vi med grupper som genom kultur eller dialog i olika former vill vara en del av vår plats. Kulturhuset i Skärholmen arbetar för att ha en stark lokalförankring. För oss är det viktigt att utmana normer av alla olika slag för att nya röster och berättelser ska få plats både i våra lokaler och i samhället i stort.

I Skärholmen arbetar vi utifrån en grundläggande överenskommelse som innebär att vi är en arbetsgrupp som gemensamt tar helhetsansvar för verksamheten. Arbetssättet är ofta gränsöverskridande, bygger på samarbete och innebär att en också genomför/hjälper till med arbetsuppgifter som ligger utanför ens spetskompetens/funktion. I Skärholmen ser vi detta sätt att arbeta som en stor tillgång. Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt i viss mån på helger.

Arbetsuppgifter
- Som producent ansvarar du för planering, ledning och samordning av tilldelade produktioner och projekt. Du har även ekonomiskt ansvar för dessa.
- Du ansvarar för informationsflöde in till projekten och ut till övriga medarbetare i teamet, leder och dokumenterar arbetet och är vår huvudsakliga kontaktperson internt och externt i projekten.
- Producenten ansvarar också för samordning och kontakt med huvudkontoret vid Sergels torg i Stockholm gällande produktionsfrågor som berör de gemensamma ateljéerna.
Som producent rapporterar du till verkställande producent.

KOMPETENS
Vi söker dig som har
- Relevant akademisk utbildning inom projektledning eller motsvarande.
- Goda kunskaper inom ekonomi, upphovs- och avtalsrätt.
- Flerårig erfarenhet av att arbeta som producent eller annan för tjänsten relevant erfarenhet.

Det är viktigt att du är ödmjuk och lyhörd samt har en mycket god samarbetsförmåga. Du är självgående med gott ordningssinne och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete även under högt tempo. Du är stresstålig och har god förmåga att hålla flera parallella uppdrag igång samtidigt. Du har en förståelse för vad det innebär att arbeta i en kommunal och politiskt styrd organisation. Ett bredare intresse för kultur och konst av olika slag, erfarenhet av arbete med kulturverksamhet för barn och unga i relation till skolan är meriterande. Om du har tidigare förankring i Skärholmen eller geografiskt närliggande områden kommer detta att prioriteras. Det är också meriterande om du vid sidan av svenskan, behärskar något eller några av de språk som finns representerade bland Skärholmsbor.

Information
Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid som sträcker sig i första hand fram till och med december 2019.
Information om tjänsten lämnas av chef/verkställande producent Malin Hjelm på mail malin.hjelm@stadsteatern.stockholm.se.

Facklig företrädare:
Teaterförbundet, Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se, +46 739 730 347
Akademikerföreningen, Petter Zerpe, pette.zerpe@stadsteatern.stockholm.se, + 46 723 160 508

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 20 december 2018 bestående av CV och ett personligt brev. Skicka ansökan till ansokan@stadsteatern.stockholm.se

När du skickar din ansökan skriv som ärende/rubrik "Producent Skärholmen". Till ansökan önskar vi även att du bifogar max en A4-sida där du beskriver ett projekt eller ett samarbete som du tycker skulle vara intressant för vår verksamhet att genomföra. Ansökningarna kommer att hanteras löpande, och sena ansökningar kommer ej beaktas.

Tidsplan för rekryteringen:
. Sista ansökan 20 december 2018
. Intervjuerna kommer hållas vecka 2 och 3 2019.
. Vår ambition är att vara klara med rekryteringen i januari och att besked om tjänsten kommer att ges senast den 31 januari 2019.

Om anställningsvillkor:Månadslön

Kulturhuset Stadsteatern
10327 STOCKHOLM
08-50620100

Sök jobbet senast 20 december 2018
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2018-12-20
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.stadsteatern.stockholm.se
Tillbaka