Norrdans söker dansproducent

Scenkonst Västernorrland

Beskrivning:
Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.

Norrdans är ett repertoarkompani som turnerar nationellt och internationellt med samtida dans och koreografi. Vi söker nu en dansproducent till Norrlands eget danskompani Norrdans i Härnösand, som har till uppdrag att sprida samtida dans och koreografi av hög kvalité.

Arbetsbeskrivning:
Som producent på Norrdans arbetar du nära danschefen som har det konstnärliga ansvaret. Du ansvarar för planering, ledning och samordning av tilldelade produktioner och projekt och arbetar nära tillsammans med Norrdans övrig produktionspersonal. I tjänsten kommer det att förekomma viss avtalsskrivning och förhandlingar samt statistik, administration och ekonomi. Producenten ansvarar tillsammans med Norrdans tekniska samordnare för besättning, planering samt uppföljning av föreställningarnas förutsättningar både under produktion och på turné.

Vem är du?
Du har erfarenhet av att arbeta med projektledning, planering och du är van att arbeta med tydliga ekonomiska ramar. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med många människor och behöver ha förmåga att kunna bygga goda relationer, samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt. Du är en god ambassadör för verksamheten både internt och externt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av och/eller utbildning inom producentyrket eller motsvarande är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper inom upphovs- och avtalsrätt.

Placeringsort är Härnösand och arbetsspråket med ensemblen är engelska. Vi ser gärna att du bor eller bosätter dig i Västernorrland.

Vi förutsätter att du har ett stort och genuint intresse av samtida dans och koreografi.

Kontakt:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Martin Forsberg, Danschef och konstnärlig ledare, tel 073-270 26 59 eller martin.forsberg@norrdans.se

Andreas Näsholm, Teaterförbundet, tel 060-658 54 12, andreas.nasholm@scenkonstvasternorrland.se

Arbetslivserfarenhet: Producent: kultur, media, film: erfarenhet efterfrågas
Lön enligt överenskommelse
Heltid tillsvidare

Scenkonst Västernorrland AB
Storgatan 12 D
87131 HÄRNÖSAND
0606585400

Sök jobbet senast 13 januari 2019
Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till: jobb@scenkonstvasternorrland.se

Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 2004

Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Produktionsplats: Härnösand Ansök här
Webbsida: www.scenkonstvasternorrland.se
Tillbaka