Kostym- och rekvisitatekniker på 50 %

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner.

Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vi söker nu en kompetent person för att arbeta tillsammans med oss på Kostym- & rekvisitaenheten.

Vad innebär tjänsten?
Som kostym- och rekvisitatekniker arbetar du med underhåll i kostym- och rekvisitaförråden och med att vara support inom områdena kostym och rekvisita på Riksteaterns produktioner, projekt och event. På tilldelade produktioner assisterar du scenograf/kostymdesigner med framtagande av rekvisita och kostym samt med att serva, sköta underhåll av och avrusta rekvisita och kostym. Du sköter löpande administration och inköp i tilldelad ekonomi för kostym och rekvisita. När du inte är placerad i specifika produktioner och projekt jobbar du med enhetens övriga verksamhet. Det kan finnas möjlighet till utökning av tjänstgöringsgraden under vissa perioder.

Vad är viktigt för rollen?
Du har gedigen erfarenhet av teaterarbete. Du är utbildad inom eller har dokumenterade kunskaper och erfarenhet av, grundläggande sömnad, hantering och framtagning av rekvisita, stilhistoria och materiallära. Du har B-körkort och använder dagligdags datorn och de vanligaste programvarorna.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att turnera och att hantera mask och peruk.

Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.

Kostym & Rekvisitaenheten är starkt kvinnodominerad. Vi eftersträvar därför en jämnare könsbalans.
Kompetenser som är viktiga för rollen är serviceinriktad, god samarbetsförmåga och kreativ.
Som person är du intresserad av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du uppmärksammar andras synpunkter, delar med dig av dina kunskaper och tar del av andras.
Du har förmåga att komma med nya infallsvinklar och ser vägar att förverkliga dem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6 månaders provanställning
Tjänsten är på 50 %, med varierande arbetstider. Tjänsteort är Norsborg. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Resor ingår i tjänsten och du behöver ha körkort.

Tillsättning enligt överenskommelse.

För mer information kontakta:
Malin Eriksson, chef kostym & rekvisita, tel: 070-637 59 33
Lisa Pousette Blomé, facklig representant för Teaterförbundet, avdelning 15, lisa.pousette.blome@riksteatern.se
Karin Morell Hammarsten, personalspecialist tel: 073-063 66 85

Ansök senast 28 februari 2019
Ansök nere till höger

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten och Tyst Teater är en del av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Körkort:B
Arbetslivserfarenhet: Rekvisitör: erfarenhet efterfrågas
Månadslön

Riksteatern
Hallundavägen 30
14583 Norsborg

Sök jobbet senast 28 februari 2019
Ange referens 2019/3.

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Produktionsplats: Norsborg Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka