Folkoperan söker konstnärlig chef

Folkoperan

Beskrivning:
Folkoperan är ett operahus för alla. Folkoperan drivs av lusten att utveckla operakonsten genom nya uttryck och oväntade möten. På Folkoperan arbetar man tvärkonstnärligt med opera och går på djupet med berättelser i vår tid. På så sätt kommer Folkoperan nära sin publik och kan skapa nya perspektiv.

Grundarna av Folkoperan hade en vision att göra opera angelägen för alla redan vid starten 1976. Den visionen förvaltas med stolthet och sker med ledord som ”förnya operakonsten”, ”konstnärligt mod” och ”opera för alla”. Folkoperans medarbetare brinner för att fler ska få ta del av opera oavsett ålder, bakgrund eller erfarenhet och man sjunger oftast på svenska.

Ambitiösa mål finns för framtiden med spännande samproduktioner, samarbetspartners och kvalitativa publika och konstnärliga mål som utmanar och utvecklar operakonsten och som också gör Folkoperan till en mötesplats för framtida målgrupper.

Folkoperan är en stiftelse som omsätter drygt 40 MSEK / år, gör ca tre produktioner årligen och har uppemot 50 000 besökare per år.

Läs mer om Folkoperan på www.folkoperan.se

Uppdraget:
Folkoperan arbetar för en stark konstnärlig profil och identitet. Det innebär att den konstnärliga chefen skall vara en person med ett uttalat perspektiv för en dynamisk och förändrande utveckling för operakonsten.

Folkoperans konstnärlige chef:
· Har ett konstnärligt ansvar för Folkoperans verksamhet
· Tar ett flerårigt perspektiv på den konstnärliga verksamheten och dess utveckling för att vara en fortsatt banbrytande aktör
· Har ett tätt samarbete med Folkoperans VD och Folkoperans Musikaliska ledare
· Är del av Folkoperans ledningsgrupp och samarbetar med husets olika funktioner
· Engagerar konstnärliga team och artister
· Skapar samarbeten mellan Folkoperan och andra verksamheter
· Representerar Folkoperan i olika sammanhang

Vem är du?
Du har tydliga konstnärliga visioner för en förnyelse av operakonsten och har grundlig kunskap och erfarenheter av konstnärliga processer och produktioner inom opera/musik/teater. Du har en förmåga och ett mod att ta snabba konstnärliga beslut och att tänka långsiktigt och strategiskt.

Är en tydlig och engagerad ledare, med dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och med förmåga att inspirera och engagera medarbetare.

Har ett stort konstnärligt nätverk och bygger starka relationer internt och externt. Du är kommunikativ och samarbetsorienterad.

Din formella utbildningsbakgrund är konstnärlig högskola eller motsvarande erfarenhet förvärvad från scenkonstområdet.

Vi ser gärna att du har idéer kring och erfarenhet av publikutvecklingsarbete och du har grundläggande ekonomisk förståelse vad avser produktioner och projekt som du ansvarar för.

Tjänsten tillsätts som ett förordnande på 3 år och är en heltidstjänst.

För upplysningar om tjänsten: Styrelseordförande Elisabeth Lax, tel 0768 28 40 20, Jon Terje Sundberg, facklig representant TF tel 0702 74 99 57 och rekryteringskonsulter Fredrika Schartau, 070 510 71 30, Stina Nord, 073 654 52 57.

Ansökan senast 25 mars 2019, intervjuer sker löpande, vi ser fram emot ditt intresse!

Ansök nere till höger

Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-03-25
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.folkoperan.se
Tillbaka