Folkteatern i Göteborg söker teknisk chef

Folkteatern i Göteborg

Beskrivning:
Vi söker dig som har ledar- och chefsegenskaper samt erfarenhet av teaterarbete och som vill vara med att utveckla teatern både strategiskt och operativt. Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner. Som teknisk chef är du delaktig i hela teaterns utveckling.

I rollen som teknisk chef har du det övergripande ansvaret för den tekniska avdelningen, scenteknik och verkstadsutrustning samt för investeringar och fördelning av dessa resurser. Den tekniska avdelningen består av scenteknik, mask, kostym och verkstad. Du har personalansvar för 17 medarbetare samt ett antal visstidsanställda. Du ingår i ledningsgruppen, är direkt underställd VD och kommer att arbeta nära konstnärlig ledare och producenter. Du är länken mellan gästande konstnärer och den tekniska personalen i arbetet med att förverkliga de konstnärliga visionerna. Andra viktiga delar är strategiskt arbete, budgetansvar, prioriteringar och beslutsfattande samt det viktiga ledarskapet för medarbetarna.

Du har kunskap om olika material och konstruktion, du har god kännedom om teaterproduktion eller liknande arbete och du gillar utmaningen i att lösa produktionstekniska problem. Du trivs med att arbeta långsiktigt, är lösningsfokuserad, prestigelös och bra på att samarbeta och bygga relationer. Du tycker om att arbeta i en arbetssituation där många olika yrkeskompetenser och behov ska hitta en gemensam väg framåt.

Det är viktigt att du är en inspiratör och drivkraft för människors utveckling.

Arbetsuppgifter:
- Leda och samordna verksamheten inom tekniska avdelningen
- Ansvara för arbetsmiljön
- Personalansvar för avdelningen, vilket bl.a. innebär medarbetarsamtal, lönesättning, lönesamtal och kompetensutveckling
- Ansvarig för kostnads-, personal och investeringsbudget
- Ansvar för samarbete och kommunikation med övriga avdelningar
- Övergripande ansvar för förläggning av arbetstid och närvaro för medarbetare inom tekniska avdelningen.
- Ansvarig för att tillsammans med ledningsgruppen utforma strategiskt utvecklingsarbete

Vi söker dig med följande bakgrund:
- Du har relevant utbildning för befattningen, gärna teaterteknisk eller motsvarande erfarenhet.
- Erfarenhet av att vara ansvarig för produktionsprocess och teknisk framtagning av föreställning.
- Du har erfarenhet av arbetsledning, schemaläggning, personalansvar, miljö- och säkerhetsarbete.
- Har erfarenhet inom området teknisk produktion, konsertproduktion eller teaterteknik.
- Har kännedom och förståelse för den konstnärliga processen.
- Du har erfarenhet av budgetering, investering och uppföljning.
- Verka i lång planeringshorisont och samtidig kunna hantera förändringar med kort varsel.
- Goda kunskaper i svenska och engelska.
- Goda datorkunskaper och gärna branschspecifika programvaror.
- B-körkort är ett krav. C-körkort är en merit.

Som person är du drivande, kommunikativ och flexibel, samtidigt är du innovativ och utvecklingsorienterad. Du är tydligt samarbetsinriktad och får samarbetet inom avdelningen att fungera effektivt och i ett gott arbetsklimat. Du har förmåga att skapa engagemang, är problemlösare och har en förändringsvilja som motiverar och inspirerar dina medarbetare. Ditt ledarskap kännetecknas av att du är lyhörd och har förmågan att se helheten. Du är utåtriktad och trivs med att knyta externa kontakter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ledaregenskaper, såsom förmåga att tydliggöra och förmedla teaterns mål, vara en god kommunikatör både internt och externt samt att vara lyhörd för medarbetarnas idéer och förslag.

Låter detta som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande. Söker gör du på www.novarepropell.se. Klicka på ”Ansök nu” så guidar vi dig fram. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Malmström hos vår rekryteringspartner Novare på mail, anna.malmstrom@novare.se eller mobil: 0735 233014. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR.

Folkteatern är den samtida teatern för den breda publiken. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi samarbetar tätt med restaurang Folk och tillsammans vill vi erbjuda publiken kvalitativ mat och kultur fem dagar i veckan. Folkteatern strävar efter att vara en av norra Europas mest intressanta scener.

Vi vill vara en tillgänglig teater i ordets vida bemärkelse. Alla ska känna sig välkomna här. Konsten vi sätter upp på våra scener ska hålla hög kvalitet och processen till färdig produktion kännetecknas av kompetens och professionalism. Konstnärlig integritet och konstens potential att experimentera och utmana står i centrum. Vi eftersträvar öppna dörrar och sänkta trösklar till teaterrummet.

Folkteatern är en länsteater med placering i Göteborg, vi får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Folkteatern har omkring 45 anställda som arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg och vår konstnärliga ledare är Frida Röhl.
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-03-31
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.folkteatern.se
Tillbaka