Producent med ljudbearbetningskompetens

UR Utbildningsradion

Beskrivning:
Sveriges Utbildningsradio, UR är ett flermedialt public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR:s uppgift är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. UR är i en spännande utvecklingsfas och digital transformation. I januari 2019 lanserade vi vår nya vision som är Frihet genom kunskap till de många och de få. Vi är cirka 230 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm.

UR söker en Producent med ljudbearbetningskompetens.

Är du producenten som breddar perspektiven och vill medverka till att UR fortsätter att vara en kreativ och inspirerande arbetsplats? Har du lång erfarenhet av ljudbearbetning, manusarbete, publicering, statistik, kan teckenspråk flytande och har dövkompetens, då är det dig vi söker.

Vi söker dig som kan berätta historier med bild och ljud, som fängslar och lär ut, som vill vara med och förklara världen för små och stora och som skulle älska att bidra till ett av Public service kanske finaste uppdrag: utbildningsprogram.

UR arbetar med program för lärande och utbildning i nära dialog med användare och målgrupper. Vi söker dig som är producent med erfarenhet och intresse av att utveckla och genomföra produktioner för plattformarna webb och TV kopplat till URs uppdrag.

Arbetet på sociala plattformar står just nu i centrum för projektet där vi prövar oss fram med olika slags innehåll och sätt att driva dialog och engagemang i vår nya Youtubekanal, på Instagram, på Facebook och på UR:s egna plattformar.

Vi söker dig som har
* Flera års erfarenhet av digital kommunikation och sociala medier
* Förståelse och intresse för olika plattformars logik och utveckling
* Dövkompetens
* Teckenspråk flytande
* God kunskap av ljudbearbetning, protool
* God kunskap i redigering video-klipp
* Erfarenhet av publicistiskt arbete och programproduktion

Det är meriterande om du har
* Vana vid att skriva copy-texter för sociala medier
* Erfarenhet inom pedagogik
* Erfarenhet av ljud och bild-produktion för målgruppen barn och unga
* Eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikation eller motsvarande meriter och erfarenheter

Ansvar och arbetsuppgifter
* Du arbetar med ljudbearbetning och redigering till Some-kanalerna och produktion
* Du är med och utvecklar strategi och arbetssätt för projekts Youtube-kanal, Instagram samt Facebook för personer som använder teckenspråk.
* Du arbetsleder produktionen under hela produktionstiden
* Du arbetar med programprojekt som utgår från identifierade behov hos UR:s målgrupper samt utvecklar idéer och utformning i nära kontakt med den tänkta användaren
* Du driver programmets utformning avseende form och gestaltning samt utvecklar idéer och manus
* Du har ett nära samarbete med projektledaren. Tillsammans lägger ni upp en produktionsplanering för hela projektet, utformar en tydlig vision och arbetar efter en målstyrd process med utvärderingar och uppföljningar
* Du säkerställer att det producerade programmet uppfyller kraven på opartiskhet, saklighet och publicistiska krav för Public service

Personliga egenskaper
Du tycker om tar egna initiativ och gillar att testa nya idéer. Du är ansvarstagande och tycker om att samarbeta med andra och du delar gärna med dig av dina kunskaper.
Du har ett öppet förhållningssätt, mod att utforska nya vägar och metoder i produktion och vågar se andra perspektiv med fokus på mångfald. Du är en kreativ och strukturerad person som är nytänkande och formstark. Du är nyfiken på omvärlden och intresserad av ny teknik.

UR har i uppdrag att spegla hela befolkningen med program för grupper som annars inte syns och hörs så ofta, som språkliga och etniska minoriteter samt personer med funktionsnedsättning. Då UR eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade på UR.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Innehållschef Sara Carlsson. För anställningsfrågor kontakta Pia Olausson, HR-konsult.
Fackliga upplysningar lämnas av Jannike Qvarnsköld, SACO, Martin Ahlberg, Unionen, och Mette Hultgren, SJF. Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00.

Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast 2019-04-22

Arbetslivserfarenhet: Producent: kultur, media, film: erfarenhet efterfrågas
Fast månads- vecko- eller timlön
Heltid
Tillsvidare

Sveriges Utbildningsradio AB
Oxenstiernsgatan 34
10510 StockholmSök jobbet senast 22 april 2019

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-04-22
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.ur.se
Tillbaka