Ljusbordsoperatör

Beskrivning:
Dramaten söker en ljusbordsprogrammerare/-operatör, vikariat

Är du teknikintresserad och trivs i kreativa miljöer? Vill du arbeta med ny teknik och programmera och köra ljus på våra föreställningar?

Rollen:
Som ljusbordprogrammerare på Dramaten får du en viktig roll i framtagande och genomförande av Dramatens föreställningar. Du ingår i ett tekniskt team som arbetar gränsöverskridande både vad gäller arbetsuppgifter och olika produktioner. Teamet arbetar tillsammans med byggnation av dekorer, omställningar av lokalen, riggning etc. Ditt huvudsakliga ansvar är att programmera och dokumentera ljussättningen samt att vara ljusoperatör under föreställningarna.

Exempel på arbetsuppgifter:
- planering och uppbyggnation av ljusriggar och belysningstekniska system
- programmering av ljusbord och operera ljusbord på föreställningar
- dokumentation av ljussättning; ritningar, que-listor, programmeringar mm
- delta i teknisk planering av produktioner
- montering av nya dekorer i scenrummet
- övriga scentekniska arbetsuppgifter

Din profil:
Vi söker dig som har en bred erfarenhet av ljustekniskt arbete och ljusbords-programmering av Grand MA 2. Kunskaper i Vectorworks, MA 3d och liknande verktyg är meriterande. Du har goda kunskaper inom den moderna ljustekniken såväl som den traditionella. Som person är du en lyhörd lagspelare och intresserad av att lära dig nya saker. Vi ser gärna att du har relevant utbildning, t.ex. från Stockholms dramatiska högskola eller annan likvärdig högskola.

Vi erbjuder:
Vi erbjuder dig ett arbete i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för att vår publik ska få del av dramatisk teater, allt från klassiska till nyskrivna verk.
Tjänsten är en visstidsanställning (vikariat med möjlighet till förlängning). Tillträde sker 1 oktober 2019. Arbetstiden är heltid med schemalagd arbetstid vardagar och helger. Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk scenkonst och har kollektivavtal.

Intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så sök redan idag, dock senast 19 maj. Du ansöker nedan. Frågor om tjänsten besvaras av tf scenchef Maja Ehliar, facklig företrädare för Teaterförbundet är Jakob Wilhelmson, båda nås på telefonnummer 08-66 56 100.
Dramaten jobbar aktivt med mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund.

Arbetslivserfarenhet: Belysningstekniker: erfarenhet efterfrågas
Månadslön
Heltid med schemalagd arbetstid vardagar och helger, 1 oktober till 1 april

Kontaktpersoner:
Johanna Wieslander, johanna.wieslander@dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern AB
Nybrogatan 2
10241 STOCKHOLM

Sök jobbet senast 19 maj 2019

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-05-19
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.dramaten.se
Tillbaka