Chef LLB

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Riksteatern söker en chef för LLB – Ljus, Ljud och Bildenheten

Letar du efter ett jobb som betyder något och som är viktigt för många? Är du en erfaren och uppskattad ledare? Tycker du om teknik och utveckling inom ljud, ljus och bild? Då ska du söka tjänsten som chef på ljus, ljud och bildenheten (LLB) hos oss på Riksteatern!

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner.

Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vad innebär tjänsten?
I rollen som enhetschef på LLB leder du enhetens verksamhet och dess utveckling vilket innebär ett ansvar för att enhetens uppdrag utförs strategiskt och systematiskt med hög kvalité, resurseffektivitet och ett professionellt bemötande.

Du har personalansvar för medarbetarna på LLB, det omfattar såväl ett dagligt engagemang som utvecklings- och lönesamtal, rekrytering, kompetensutveckling och arbetsmiljö. Enheten består av 16 tillsvidareanställda och ett gäng visstidsanställda när det är högsäsong för våra turnerande produktioner. Du hanterar också enhetens ekonomi, från budget till periodisering, prognostisering, uppföljning och rapportering samt ingår i Riksteaterns chefsgrupp som gemensamt jobbar med övergripande frågor.

Din bakgrund:
För att klara jobbet har du en gedigen erfarenhet av arbetslednings- eller chefsuppdrag med dig i bagaget. Du är duktig på att motivera och skapar sammanhang och delaktighet på enheten. Du har en hög kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd och anpassar din kommunikation efter såväl person som situation. Att du tar i där det behövs, har förmåga att se lösningsmöjligheter, kan erkänna misstag och tar in andras synpunkter och åsikter utan förutfattade meningar ser vi som självklart. Om du dessutom gillar att planera, organisera och strukturera ditt och enhetens arbete kommer det underlätta för såväl dig själv som dina medarbetare.

Vi kräver lägst gymnasiekompetens och erfarenhet från scenkonstbranschen är meriterande.

LLB-enheten är starkt mansdominerad. Vi eftersträvar därför en jämnare könsbalans.

Övrigt:
Tjänsten är placerad i Hallunda, Stockholm och är en tillsvidareanställning med en initial provanställning på 6 månader. Tillsättning är planerad till senast 2019-10-01.

Sista ansökningsdatum är 27/5 2019.

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta:
Karin Anghammar, avdelningschef för teknik & ateljéer, 08-531 99 331 eller
Karin Morell Hammarsten, personalspecialist på Riksteatern, 08-531 99 467.
Karin Gunnarsson, facklig representant från teaterförbundet avd 15, 08- 531 99 178

Välkommen med din ansökan!
Gå in på www.riksteatern.se för att söka denna tjänst alternativt ansök här nedan.

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten och Tyst Teater är en del av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Körkort: B
Arbetslivserfarenhet: Platschef, film / TV: erfarenhet efterfrågas
Månadslön
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning

Riksteatern
Teknik & ateljéer
Hallundavägen 30
14583 Norsborg

Sök jobbet senast 27 maj 2019
Ange referens 2019/17.

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-05-27
Produktionsplats: Hallunda Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka