VD/Verksamhetsledare till TeaterAlliansen

TeaterAlliansen

Beskrivning:
TeaterAlliansen är ett aktiebolag som ägs gemensamt av Svensk Scenkonst, Teaterförbundet för scen och film samt Trygghetsrådet TRS och finansieras i huvudsak genom ett statligt verksamhetsbidrag. På www.teateralliansen.se kan du läsa mer om verksamheten.

TeaterAlliansen ger professionella frilansande skådespelare en kontinuerlig arbetsplatstillhörighet med social och ekonomisk trygghet. De anställda skådespelarna har en villkorad grundanställning som regleras i kollektivavtal. Skådespelarna tar tjänstledigt för att arbeta hos andra arbetsgivare och återvänder till sin anställning på TeaterAlliansen mellan sina uppdrag. I uppdraget ingår även att erbjuda kontinuerlig kompetensutveckling och bedriva förmedlingsverksamhet.

TeaterAlliansen har från den 1 augusti 2019 cirka 175 anställda skådespelare. Styrelsen söker nu en vd/verksamhetsledare som kan förena VD-skapet med ett övergripande ansvar också för den löpande verksamheten med tillträde den 1 januari 2020 eller efter överenskommelse.

Om uppdraget:
Som VD/Verksamhetsledare har du det övergripande ansvaret för TeaterAlliansens verksamhet. Du är ansvarig för förvaltningen och sedvanlig verksamhetsutveckling. I detta ingår planering, budgetering och uppföljning av ekonomin. Du planerar och genomför rekrytering av skådespelare i enlighet med de regler som fastställts. Du har personalansvar för de anställda skådespelarna och för kansliets medarbetare. Du har det övergripande ansvaret för utveckling av kurser, workshops och förmedlingsverksamhet. I rollen ingår även ett övergripande ansvar för arbetsmiljön, kommunikation externt och internt samt ansvar för hemsidan och IT-/systemstöd. Till din hjälp finns dina medarbetare på kansliet.

Vem är du:
Vi söker dig med ledaregenskaper och med god kännedom om scenkonst i allmänhet och scenkonstnärers villkor i synnerhet. Du har erfarenhet av budgetarbete och personalansvar. Du svarar mot höga krav på ordning och reda och har förmåga att agera både strategiskt och operativt. Du har god förmåga att kommunicera och samarbeta med relevanta intressenter och är intresserad av en fortsatt utveckling av TeaterAlliansens verksamhet.

Vad vi erbjuder:
En roll med stor frihet och stort ansvar i en kreativ och utvecklande miljö – med engagerade och kunniga medarbetare.

För frågor kontakta Rekryteringskonsulter Fredrika Schartau, fredrika.schartau@signpost.se 0705 107130 eller Stina Nord, stina.nord@signpost.se 0736 545257.

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-08-19
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.teateralliansen.se
Tillbaka