Projektledare Tyst Teater

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Riksteaterns Tyst Teater söker nu en projektledare för ett treårigt projekt.

Projektets syfte är att utveckla mötesplatser samt arrangörskapet tillsammans med samverkande teaterhus och Riksteatern. Målgruppen är publiken, döva och teckenspråkiga, deras anhöriga och närstående. Tillsammans med teaterhusen och Riksteatern ska en ny roll som publikcoach utvecklas, som kan bli en framtida kulturkonsulent med specifikt kunskap om dövkulturens publik och behov. Om detta går enligt plan, blir det din uppgift att arbetsleda dessa publikcoacher på distans.

Utifrån de erfarenheter och lärdomar som görs i projektet är förhoppningen att de samverkande teaterhusen fortsätter presentera teckenspråkig scenkonst i respektive ort och att samverkan i detta projekt blir stommen för en turnéslinga som blir ryggraden för teckenspråkig scenkonst i Sverige.

Du kommer att vara en del av Riksteaterns Tyst Teater, vilket innebär att du arbetar i ett bikulturellt och tvåspråkigt arbetslag.

Vad är viktigt för rollen?
Du gillar att leda projekt och är bra på att lobba för det du tror på. Du har erfarenhet av projektledning och har god kunskap om projektledningsmetodik. Du har god kunskap om regional kulturpolitik och har ett kontaktnätverk inom kultursektorn. Du är flytande i svenskt teckenspråk. Du känner till och har god förståelse för dövföreningarna och har god kännedom om folkrörelser och föreningsliv. Har du erfarenhet av arbetsledning på distans är det en fördel.

Du kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Du anpassar med lätthet ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Du leder och motiverar andra för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar sammanhang och delaktighet.

Övrigt
Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Projektet är på tre år, anställningsperiod: 1 september 2019 – 31 augusti 2022 med eventuell chans till förlängning. Kvälls- och helgarbete förekommer. Resor ingår i tjänsten och du behöver ha körkort.

Välkommen med din ansökan, senast 9 augusti!

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten och Tyst Teater är en del av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Arbetslivserfarenhet: Projektledare: kultur, media, film: erfarenhet efterfrågas
Månadslön
100 %, Tillträde, 1 september, Visstidsanställning

Kontaktpersoner
Mindy Drapsa, Telefonnummer: mindy.drapsa@riksteatern.se

Teater, Tyst teater
Hallundavägen 30
14583 Norsborg

Sök jobbet senast 9 augusti 2019
Ange referens 2019/22.

Ansök nere till höger

Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-08-09
Produktionsplats: Hallunda Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka