Orkestertekniker

Malmö Opera AB

Beskrivning:
Malmö Opera är musikdramatikens hjärta och röst i Skåne. Huset invigdes 1944 och är centralt placerat i Öresundsregionen, bara 20 minuter från Köpenhamn. Scenen är en av de största i Europa och den amfiteaterformade salongen rymmer 1500 besökare. Vi spelar klassisk, modern och nyskriven musikdramatik. Malmö Opera har drygt 275 tillsvidareanställda och 500–700 pjäsengagerade per spelår. Under ett spelår producerar vi drygt 300 föreställningar för stora scenen samt för barn-, ungdoms- och turnéverksamheterna.

Vi erbjuder dig anställning i en inspirerande miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för att vår publik ska få ta del av musikteater i hela dess bredd. Vi tror att mångfald av kompetenser skapar de bästa förutsättningarna för Malmö Operas arbetsklimat, kreativitet och kvalitet.

Malmö Opera­orkester bildades 1991 och är därmed en av Sveriges yngsta orkestrar. Orkestern, som idag består av 62 musiker, spelar allt från klassiskt och traditionellt till modernt och nyskrivet.

Till vår orkestersektion söker vi nu en Orkestertekniker

Arbetsbeskrivning:
Som orkestertekniker är ditt huvuduppdrag att arbeta med orkesterns fysiska arbetsmiljö. Du är en del av orkestersektionen och ska ge bästa möjliga service till musiker, dirigenter, solister och gästande artister för att de ska kunna leverera föreställningar på högsta nivå. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att planera och genomföra logistiskt arbete som dukning av podiet och orkesterdiket i samband med repetitioner, föreställningar och konserter, samt ha ansvar för podie- och notmaterial. Vissa administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

Du ingår i en arbetsgrupp som består av orkesterchef, orkesterinspicient, musikbibliotek och orkestertekniker. Arbetet leds av orkesterchefen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är en god organisatör samt har en god social förmåga. Du har en hög stresströskel och kan behålla lugnet under tidspress. Vi ser gärna att du av andra beskrivs som praktisk, serviceinriktad, flexibel och med en självklar förmåga att lösa logistiska utmaningar. Arbetet består av mycket praktiskt arbete och arbetsuppgifter som kräver god fysik.

För att lyckas i tjänsten krävs följande kompetens:
• Slutförd gymnasieutbildning
• Dokumenterad erfarenhet av scenarbete
• B-körkort
• Behärska svenska språket i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska
• Goda datakunskaper och behärska MS Office-paketet
• Erfarenhet av scenkonstproduktioner och kunskap om orkestermusik är meriterande

Anställningsförhållanden:
Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning som föregås av sex månaders provanställning. Tillträde 1 november 2019 eller efter överenskommelse.

Arbetstiden är oregelbunden och förlagd såväl vardagar som kvällar och helger.

Välkommen med din ansökan senast den 29 september 2019!

Ansök nere till höger.

Observera att vi inte tar emot ansökningar per epost.

Malmö Opera och Musikteater Aktiebolag
Box 17520
20010 Malmö

Kontaktpersoner:
Nicklas Holmberg, Facklig representant SYMF/ Union representative, Telefonnummer: +46 (0)705 – 88 53 97
nicklas.holmberg@malmoopera.se
Martin Brommann, Orkesterchef/Orchestra Director, Telefonnummer: +46 (0)40-20 84 60
martin.brommann@malmoopera.se
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-09-29
Produktionsplats: Malmö Ansök här
Webbsida: www.malmoopera.se
Tillbaka