Teatertekniker - Scen

Kungliga Operan

Beskrivning:
Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Hög kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 miljoner kronor och ca 540 anställda.

Med över 200 opera- och balettföreställningar, ett antal symfonikonserter och fler än 100 kammarmusikkonserter bjuder varje säsong på ett brett spektrum av musikupplevelser. Repertoaren spänner över flera sekler och innehåller både klassiska och nyskrivna verk.

ARBETSBESKRIVNING
Scenenheten är en av sju enheter som ingår i den tekniska sektionen på Kungliga Operan. Inom scenenheten arbetar det ett 50-tal personer och består till stor del av teatertekniker som arbetar med scendekor och rekvisita.

Det dagliga arbetet är varierande och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är framställning och borttagning av olika produktioners uppsättningar av dekorelement som du arbetar med såväl inför, under och efter repetitioner och föreställningar.

Teaterteknikernas arbete är fördelat på två lag, och du kommer i huvudsak att arbeta på Kungliga Operans stora scen. Vi erbjuder dig ett arbete i kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa opera- och balettproduktioner i världsklass!

KRAV- OCH KOMPETENSPROFIL
Vi söker dig med:
• Teaterteknikerutbildning eller motsvarande
• Kompetens inom teatertekniska arbeten
• Erfarenhet av arbeten med hantering av vindsdekor
• Erfarenhet av dekorhantering under repetitioner och föreställningsarbeten

Som person är du ansvarsfull, noggrann och kvalitetsmedveten i det arbete du utför. Säkerheten på scenen är A och O.

Du är positiv, nyfiken, gillar utmaningar och är inte rädd för att hugga i. Arbetet är fysiskt krävande och periodvis hektiskt. Eftersom tjänsten innebär ett nära samarbete med dina kollegor, ser du dig själv som en lagspelare och trivs med att arbeta i grupp.

ANSTÄLLNINGEN
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Arbetstiden är schemalagd dag- och kvällstid, både vardagar och helger. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Operan eftersträvar jämn könsfördelning inom alla avdelningar och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

KONTAKTPERSONER
Upplysningar gällnade tjänsten lämnas av Sven Karlsson, Scenchef, mail: sven.karlsson@operan.se.
Facklig kontaktperson är Philip Carcamo, Teaterförbundet, mail: philip.carcamo@operan.se

Välkommen med din ansökan senast den 22 september 2019. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt relevanta betyg och intyg.

Arbetslivserfarenhet:
Teatertekniker, erfarenhet efterfrågas (Krav)
Lön: Månadslön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid/

KUNGLIGA OPERAN AB
Box 160 94 103 22 Stockholm
10322 Stockholm

Ansök senast 22 september
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-09-22
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.operan.se
Tillbaka