Ljusmästare

Kungliga Operan

Beskrivning:
Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Hög kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 miljoner kronor och ca 540 anställda.

Med över 200 opera- och balettföreställningar, ett antal symfonikonserter och fler än 100 kammarmusikkonserter bjuder varje säsong på ett brett spektrum av musikupplevelser. Repertoaren spänner över flera sekler och innehåller både klassiska och nyskrivna verk.

Vi söker en ny Ljusmästare till vår ljus-, ljud och bildenhet.
Du bli en av tre Ljusmästare som tillsammans med 35 medarbetare bildar Ljus-, ljud- och bildenheten för Sveriges Nationalscen för Opera & Balett.

ARBETSBESKRIVNING
Ljusmästaren har en viktig roll i vår produktionsprocess där du är en del av ett ljus-, ljud- och videoteam. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att iordningställa våra scener för repetitioner och föreställningar. Samt hjälpa de konstnärliga teamen med framtagande av nya produktioner.

Du servar och stöttar produktionens ljus och videodesigner under hela produktionsprocessen och du planerar och leder framtagandet av produktionsspecifika ljuskonstruktioner. Alla ljustekniska lösningar ska passera dig där du senare ansvarar för allt från det praktiska genomförandet till dokumentation.

Tillsammans med övriga Ljusmästare och Produktionssamordnare Ljus ansvarar du för att bemanning och övriga tekniska resurser motsvarar de ställda kraven i produktioner och projekt inom satta ramar.

Du är även projektledare för projekt som Ljus-, ljud och bildenheten initierar för enhetens utveckling, investeringar och behov.

De tekniska enheterna arbetar i samverkan med varandra varför vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta samt att se helheten.

Som Ljusmästare rapporterar du till Produktionssamordnare Ljus samt Ljus-, ljud- och bildchef.

KRAV- OCH KOMPETENSPROFIL
Vi söker dig som antingen har en hög ljusteknisk kompetens med erfarenhet från teater eller dans. Eller så är din bakgrund som erfaren tekniker eller teknisk projektledare från större event- och konsertsammanhang inom ljustekniskt arbete där du är väl insatt i en ljusmästarens arbete och vill utvecklas till rollen.

Som person är du utåtriktad, handlingskraftig, initiativtagare, noggrann och bra på att förmedla kunskap till andra. Du har en konstnärlig nyfikenhet och kan hantera ett högt arbetstempo och en deadline. Du har en mycket god social kompetens och kan bemöta människor på ett bra sätt.

VI VILL ATT DU HAR:
• Mycket goda kunskaper inom ljusteknik
• Arbetsledningserfarenhet
• Kunskaper i engelska i tal och skrift
• God datorkunskap
• Samarbetsförmåga
• Kunskaper inom el samt teknisk problemlösning

MERITERANDE ÄR:
• Kunskaper i Vector Works
• Erfarenhet av egna ljussättningar
• Erfarenhet av videoteknik (projektorer, videoservers) för scenkonst

ANSTÄLLNINGEN
Tjänsten är tillsvidare, med inledande provanställning i 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är dagtid 40 timmar/vecka.

Kungliga Operan eftersträvar jämn könsfördelning inom alla avdelningar och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Upplysningar rörande tjänsten lämnas av Ljus- ljud och videochef, Patrik Becker, mail: partik.becker@operan.se.

Facklig kontaktperson är Patrik Andersson, Ledarna, patrik.andersson@operan.se.

Sista ansökningsdag är 2019-09-29, din ansökan ska innehålla CV, personlig brev samt relevanta betyg/intyg.

Arbetslivserfarenhet:
Ljustekniker, erfarenhet efterfrågas (Krav)
Lön: Månadslön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid/


Kungliga Operan
KUNGLIGA OPERAN AB
Box 160 94 103 22 Stockholm
10322 Stockholm

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-09-29
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.operan.se
Tillbaka