Cullberg söker belysningsmästare

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Cullberg är ett nationellt och internationellt repertoarkompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Vi arbetar kontinuerligt för att en stor publik i Sverige och utomlands ska få möta samtida dans. Tillsammans med koreografer och konstnärliga team från hela världen undersöker vi idéer om hur dans kan definieras, produceras och presenteras. Det utforskande arbetet är grunden i kompaniet och vårt bidrag till dansens utveckling som konstform. Cullberg är ständigt i rörelse i centrum av den internationella dansscenen.

2019-2021 arbetar vi exklusivt med tre koreografer: Alma Söderberg, Deborah Hay och Jefta van Dinther. I kompaniet är 17 dansare verksamma som alla har en central roll i skapandet av varje verk, tillsammans med det tekniska teamet och produktionsteamet. Cullberg leds av Gabriel Smeets, konstnärlig ledare och Stina Dahlström, verksamhetsledare. Cullberg är en del av Riksteatern.

Vad innebär tjänsten?
Som belysningsmästare på Cullberg är du en del av Cullbergs tekniska och administrativa enhet om cirka tio personer.

Du har många kontaktytor, både internt och externt. Tillsammans med det övriga tekniska teamet ansvarar du för Cullbergs tekniska verksamhet. Du rapporterar till teknisk chef.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att vid nyproduktion ta fram lösningar som fungerar för framtida gästspel. Du assisterar även ljusdesigners, samarbetar med Riksteaterns ljusavdelning och/eller är ansvarig alternativt behjälplig vid hyra av extern utrustning. Du bedömer, tillsammans med det övriga tekniska teamet och den tekniske chef, eventuella framtida gästspelsscener samt deltar i planeringen samt färdigställer tekniskt underlag för gästspelsscenerna. På plats vid gästspelscen leder du arbetet med den lokala personalen samt vid behov justerar ljussättningen för den specifika spelplatsen. Vid vissa gästspel är du biträdande scenmästare.

Vad är viktigt för rollen?

Du har erfarenhet av ljustekniskt arbete vid scenkonstproduktion eller liknande och har erfarenhet av turnéverksamhet. Då avdelningens arbetsspråk är engelska vill vi att du är bekväm med att använda språket till vardags. Du har goda kunskaper i Grand MA2 och Wysiwyg. Det är önskvärt att du har vana av att arbeta med olika typer av mediaservers och med AutoCad. Vi ser gärna att du har erfarenhet av dans. Har du erfarenhet av att arbeta internationellt är det en fördel.

Du tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Du arbetar bra med andra människor och utbyter gärna erfarenheter och kunskaper. Vi ser vidare att du är strukturerad och att du organiserar och prioriterar i ditt arbete på ett effektivt sätt.

Tjänsten är på heltid och en tillsvidaretjänst med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Arbetstiden är oregelbunden och förläggs i samråd med tekniska chef vid Cullberg. Preliminärt startdatum 1 november

Resor ingår i tjänsten, då verksamheten är turnerande.

För mer information, kontakta Matz Palmklint, Teknisk chef, tel 070-631 28 44
Alexander Pudas, Personalspecialist, 073 063 69 09
Martin Ekman, facklig representant Teaterförbundet Avd. 15, tel 08-531 99 483

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 17 september.
Ansök nere till höger

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten och Tyst Teater är en del av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Arbetslivserfarenhet:
Belysningsmästare, erfarenhet efterfrågas (Krav)
Månadslön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: 100%. Tillträde: 1 november
Tillsvidareanställning

Dans, Cullbergbaletten
Hallundavägen 30
14583 Norsborg
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-09-17
Produktionsplats: Hallunda, Stockholm Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka