Skräddare Kungliga Operan

Kungliga Operan

Beskrivning:
Vi söker en damskräddare till vår kostymateljé. Ateljén består av dam- och herrskrädderi, mask och peruk samt kostymservice. Totalt arbetar cirka 50 medarbetare på ateljén som leds av ateljéchefen.

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Hög kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 miljoner kronor och ca 540 anställda.Med över 200 opera- och balettföreställningar, ett antal symfonikonserter och fler än 100 kammarmusikkonserter bjuder varje säsong på ett brett spektrum av musikupplevelser. Repertoaren spänner över flera sekler och innehåller både klassiska och nyskrivna verk.

ARBETSBESKRIVNING
Som skräddare arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter vilket främst innebär nytillverkning av repertoarens kostymer samt ändringar och underhåll av kostymerna. Arbetet innebär ett nära samarbete med tillskärare och övriga kollegor på ateljén. Tjänsten innebär främst arbete med tillverkning av damkostymer men kan även innebära herrsömnad, då vi arbetar gränsöverskridande i den mån det är möjligt.

KRAV- OCH KOMPETENSPROFIL
Vi söker dig som har en klassisk skräddarutbildning och flerårig yrkeserfarenhet på teater- eller syateljé. Kunskap i tillskärning ses som meriterande. Du är noggrann, flexibel, punktlig och lojal mot din uppgift. Som person tycker du om att ingå i ett team där du både arbetar självständigt och gemensamt för att uppnå verksamhetens mål.

ANSTÄLLNINGEN
Tjänsten är tillsvidare, med inledande provanställning i 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är dagtid 40 timmar/vecka.

Kungliga Operan eftersträvar jämn könsfördelning inom alla avdelningar och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Upplysningar rörande tjänsten lämnas av ateljéchef Michael Glas, mail: michael.glas@operan.se, eller föreståndare damkostym, Per Backjanis, mail: per.backjanis@operan.se

Facklig kontaktperson är Darkhanbaatar Nyam, Teaterförbundet, mail: darkhanbaatar.nyam@operan.se.

Sista ansökningsdag är 2019-09-22, din ansökan ska innehålla CV, personlig brev samt relevanta betyg/intyg.

Läs mer och ansök på Kunglia Operans hemsida.

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-09-22
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.operan.se
Tillbaka