Konstnärlig ledare

Backa Teatern/Göteborgs Stadsteater

Beskrivning:
Backa Teater är en av landets största barn- och ungdomsscener och ingår som en del av Göteborgs Stadsteater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum

ARBETSUPPGIFTER
Backa Teaters uppdrag är att producera högkvalitativ scenkonst för barn och unga, där de flesta produktionerna spelas för skolklasser från skolor i Göteborgs närområde. Utöver föreställningarna för skolklasser spelas alla produktioner även på kvällar och helger för offentlig publik.

Vi söker nu en konstnärlig ledare med uppdrag att i lyhörd dialog med medarbetarna utveckla och ansvara för den konstnärliga verksamheten vid Backa Teater. Du kommer att ansvara för repertoaren vid scenerna samt ha ekonomi- och personalansvar för konstnärlig personal på Backa Teater. Uppdraget innebär också att representera Backa Teater i nätverk både nationellt och internationellt. Uppdraget kan innebära att du gör ett konstnärligt produktionsuppdrag på teatern max en gång per spelår.

Konstnärlig ledare vid Backa Teater ingår i Göteborgs Stadsteaters ledningsgrupp samt i Backa Teaters ledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom scenkonstområdet eller likvärdigt. Utbildning inom ledarskap, arbetsmiljö och miljö är meriterande.

För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledande befattning inom konstnärlig verksamhet samt att du är insatt i en teaters processer och arbetssätt. Har du arbetat i en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande.

Som person är du insatt i den kulturpolitiska debatten, har en stark konstnärlig vision och ett uttalat intresse för att arbeta för den unga publiken. Som ledare förväntar vi oss att du är tydlig, en god kommunikatör samt att du värdesätter delaktighet från dina medarbetare och har förmåga att se och tillvarata deras kompetens. Du kan konkretisera dina visioner och skapa förutsättningar att utveckla verksamheten och dina medarbetare. Du skapar och sprider arbetsglädje för ett hållbart medarbetarengagemang. För att leva upp till vårt likabehandlingsarbete behöver du vara kunnig inom intersektionalitet, jämställdhet, mångfald, normkreativitet, och medvetet arbeta med vilka berättelser som får ta plats och hur de gestaltas på scenen.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla högkvalitativ barn- och ungdomsteater.

ÖVRIGT
Istället för ett personligt brev vill vi gärna att du, utöver ditt CV, beskriver
- dina erfarenheter av personal-, arbetsmiljö och budgetansvar.
- ditt tillvägagångssätt vid beslutsfattande i ledande position.
- dina tankar om teater för barn och unga och hur du tänker att du kan vidareutveckla det på Backa Teater.

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten. Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid. Schema.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2020-09-01 eller enligt överenskommelse. , upphör: 2024-08-31 .

Göteborgs Stadsteater AB
Box 5094
40222 Göteborg

Kontaktpersoner:
Andrea Wettergren, Personalchef, 031-7087013
andrea.wettergren@stadsteatern.goteborg.se, 031-7087013
Björn Sandmark, VD, 031-7087010
bjorn.sandmark@stadsteatern.goteborg.se, 031-7087010

Fackliga kontaktpersoner:
Erika Isaksson, Teaterförbundet , 031-7087087
erika.isaksson@stadsteatern.goteborg.se, 031-7087087
Anders Blad, Svenska Musikerförbundet, anders.blad@stadsteatern.goteborg.se
Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden, 031-708 70 80, pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se, 031-708 70 80

Välkommen med din ansökan senast 23 februari
Ange referens A931063 i din ansökan

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-02-23
Produktionsplats: Göteborg Ansök här
Webbsida:
Tillbaka