Belysningsmästare Vällingby Husby

Stockholms Stadsteater

Beskrivning:
Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 500 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kort om verksamheten
Kulturhuset Stadsteatern har två satelitscener i västerort i Stockholm. I Vällingby finns vi i huset Trappan vid Vällingby torg. I Husby centrum har vi sedan mars 2020 en scen som delas med Kulturskolan. Idag är vi tio personer som arbetar i olika funktioner, tillsammans med tillfälligt anställda är vi periodvis runt 20 personer. Vi presenterar 200 professionella teater-, dans- och musikföreställningar per år och har ca 320 medskapande aktiviteter. Vi arbetar med stark lokalförankring, täta samarbeten med organisationer och med en strävan att inkludera och engagera. Vi har ett särskilt fokus på unga vuxna (15-25 år) och en ambition att vara en angelägenhet för alla västerortsbor.

Arbetsuppgifter
Som belysningsmästare i Vällingby och Husby kommer du att arbeta med tio kollegor varav fem ingår i den tekniska avdelningen. Arbetet kommer att utgå ifrån scenen i Vällingby och den nystartade scenen i Husby. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för programmering av ljusbord, Congo Cobalt och Q-lab, rigg av armaturer samt att vara delaktig i planering av det ljustekniska arbetet för produktion. I tjänsten ingår arbetsuppgifter inom hela det föreställningstekniska området. Du kommer även att arbeta med framtagning av samt att köra teaterproduktioner, mindre konserter, samtal och debatter.

Kompetens - Vi söker dig som:
Har gedigen erfarenhet från professionell scenkonstverksamhet.
Har god kännedom om ljustekniskt arbete och utrustning.
Är lösningsinriktad och van att arbeta självständigt.
Är kunnig i ljussättningens process och förutsättningar, såväl tekniska som konstnärliga.
Har god social kompetens.
Erfarenhet av arbete med ljud och scenteknik är meriterande.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Villkor
Tjänsten är en tidsbegränsad allmän visstidsanställning 100 %, from 2020-08-31 t.om 2020-12-31 och kan komma att förlängas. Arbetet är schemalagt och utförs på såväl dagtid som under kvällar och helger.

Fackliga representanter:
Teaterförbundet,
Urban Riismark urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se
Akademikerföreningen,
Petter Zerpe, petter.zerpe@stadsteatern.stockholm.se

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 30 juni 2020.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Stockholms Stadsteater AB
Beridarbangsgatan 5
10327 Stockholm
Kontakt
Jiasi Maciel
jiasi.maciel@stockholm.se

Ansök senast 30 juni
Ange referens 143658 i din ansökan
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-06-30
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.stadsteatern.stockholm.se
Tillbaka