Vikarierande Projektledare till Fakta/Underhållning

SVT Göteborg

Beskrivning:
Till Kanalhuset i Göteborg söker vi en skicklig projektledare med kunskap/erfarenhet från realityproduktion, gärna med bakgrund på produktionsbolag eller som exekutiv producent.

Om oss
På Fakta/Underhållningsavdelningen i Göteborg ryms även genrer som Livsstil och Evenemang. Vi ser oss som hovleverantörer av folkbildande underhållningsprogram – eller underhållande faktaprogram, för den delen. Den absoluta merparten av våra programprojekt är internproducerade och vi lägger stor vikt vid egen utveckling av SVT-unika format. Exempel på produktioner som utmynnar från avdelningen är bl.aPå Spåret, Doobidoo, Smartare än en femteklassare, Årets Sockerbagare, Kulturfrågan Kontrapunkt, Arvinge Okänd samt utläggningarna Gift vid första ögonkastet och Högtiderna. Vi gör allt fler projekt inom genrerna dokumentärt berättande och realityvilket gör att vi nu framförallt söker dig med erfarenhet från dessa produktionsformer.
Vårt utvecklingsarbete utgår från SVT:s övergripande ambition att bli bäst på innehåll som inspirerar och berikar för att bli valda av vuxna under 50 år online.

Om rollen
Som Projektledare på SVT leder och utvecklar du projekt enligt uppdrag från programchefen. Du tycker själv att du gjort en lyckad leverans när publiken hittar programmet online, kvalitén är hög, ekonomin är i ordning och ditt arbetslag trivs och har bra förutsättningar. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att leda personal och kreativa team, arbeta med ekonomistyrning och fatta självständiga kreativa beslut. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bör därför vara samarbetsorienterad, generös med din tid och erfarenhet och se dig själv som en del i ett team.
Tjänsten är ett vikariat på ett år och tillträdesdatum är 1 september 2020 eller enligt överenskommelse.

Ytterligare frågor besvaras av tf Programchef MartinaPettersson via mail; martina.pettersson@svt.se. Fackliga frågor besvaras av Camila Astorga Díaz/SJF eller Anette Edvardsson/Unionen. Samtliga nås på telefonnummer 031-83 70 00.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid
Sommarjobb

Sveriges Television AB
Pumpgatan 2
41755 Göteborg

Ansök senast 20 juli
Ansök nedan till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-07-20
Produktionsplats: Göteborg Ansök här
Webbsida: www.svt.se
Tillbaka