Press och PR-ansvarig

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Som en av två Press och PR-ansvariga arbetar du med att göra press och PR på Riksteaterns produktioner, i nära samarbete med framförallt marknadsförare, kommunikatörer men även med funktioner på övriga avdelningar inom Riksteatern. Mycket av arbetet är projektbaserat och du arbetar med flera parallella säsonger.

I din roll arbetar du både operativt och långsiktigt strategiskt med press- och mediearbete. Kunskap om målgruppsanpassning är viktigt, då du skriver olika typer av pressmeddelanden och debattartiklar. Du bidrar även med idéer och innehåll till digitala kanaler.

Vidare, utvecklar och behåller du relationer med journalister och andra opinionsbildare samt arrangerar och genomför olika PR-aktiviteter och pressträffar. Du arbetar även för att skapa opinion om scenkonsten i stort och skapar opinion kring scenkonstens betydelse i Sverige.

I uppdraget ingår även att kommunicera internt mot Riksteaterns föreningar och stötta dem med i sitt kommunikativa arbete samt utbilda i press- och PR-arbete vid behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Planera det strategiskt långsiktiga och operativa press- och mediearbetet
– Skriva pressmeddelanden och debattartiklar
– Bidra med innehåll, strategiskt tänk och idéer till publicering i digitala kanaler
– Utveckla och behålla goda relationer med journalister och andra opinionsbildare
– Arrangera och medverka vid pressträffar och premiärer
– Genomföra PR-aktiviteter med fokus på ny publik, nya medlemmar, premierade målgrupper och opinionsbildare
– Stödja och utbilda Riksteatern regionalt och lokalt i pressarbete och opinionsbildning
– Ge råd och stöd till talespersoner
– Arbeta med de kommunikativa bitarna rörande krishantering

Din bakgrund
Vi söker dig med utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande. Du bör ha arbetat med liknande arbete minst 5 år.

Du har dokumenterad erfarenhet av operativt och strategiskt press- och mediearbete. Du har stor vana av att arbeta med kommunikation i digitala kanaler samt erfarenhet av påverkansarbete. Vidare är du van att arbeta i team samt av att kommunicera med olika målgrupper. Du har gedigen erfarenhet av att planera och organisera projekt och leverera mot deadlines.

Du har god känsla för språk och språkhantering, samt uttrycker dig väl muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Det är meriterande om du talar ett utomeuropeiskt språk.

Du har vana att arbeta mot budget och följa upp dem inom dina projekt. Övergripande budgetansvar är dock hos din enhetschef.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom scenkonst eller liknande kulturell verksamhet.

Som person är du
För att lyckas i rollen är du trygg i att hantera flera projekt samtidigt, tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter, samt prioriterar och fokuserar på det för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning. Du vet hur du balanserar dagliga operativa sysslor med mer långsiktiga strategiska planer.

Du är kreativ och kommer med nya idéer och angreppssätt som omsätts i praktiken och leder till resultat, samt vågar ta dig an digitala utmaningar.
Du är kommunikativ och kan uttrycka sig väl både skriftligt och muntligt samt anpassat till situation och mottagare.

Ett intresse för kultur ser vi som en självklarhet och du får gärna vara insatt i kulturpolitik.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Gärna i september men vi tar givetvis hänsyn till eventuell uppsägningstid. Placering är på Riksteatern i Norsborg och du rapporterar till enhetschef PR och kommunikation.

Vid frågor kring tjänsten kontakta:
Robin Olsson, enhetschef PR & Kommunikation, 070 637 13 50
Charly Wassberg Borbos, facklig representant Teaterförbundet avd 15, 073 063 66 08

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-07-15
Produktionsplats: Stockholm Norsborg Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka