Marknadsförare

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Som Marknadsförare är du med från start av en scenkonstproduktion som projektledare i ett nära samarbete med producent, konstnärligt team likväl med funktioner på övriga avdelningar inom Riksteatern. Marknadsföringen av produktionerna sker sedan i två steg. Först handlar det om införsäljning till arrangörer runt om i landet, vilket sker tidigt i processen. Därefter handlar det om att marknadsföra produktionerna ut mot publik. Det är långa processer, vilket innebär att du jobbar med 4-5 säsonger parallellt i olika faser

Du ansvarar för marknadsplan, kampanjer och framtagandet av allt marknadsmaterial. Arrangörer ute i landet tar sedan del av materialet i sitt publikarbete. Du fungerar även som stöd åt dessa arrangörer för hur de till exempel ska nå rätt målgrupp eller fylla salongen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Inför säljstart ta fram marknadsplan för respektive produktion
– Inför och under varje produktion arbeta med inom avdelningen gemensam planering
– Verkställa aktiviteterna i framtagna marknadsplaner
– För interna och externa intressenter förankra, förklara och argumentera för valda strategier och för Riksteatern viktiga perspektiv
– Ta fram och leverera det material och de underlag som krävs för försäljnings- och marknadsföringsarbetet
– Ta fram och leverera film, till exempel föreställningstrailers och intervjuer
– Vid behov ta fram handlingsplan och strategi för det lokala publikarbetet tillsammans med våra arrangörer
– Besöka riksteaterföreningar för att ta reda på deras behov och förutsättningar för marknadsföring och publikarbete

Din bakgrund
Vi söker dig med utbildning inom reklam, högskoleutbildning inom marknadsföring/kommunikation eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbete. Du bör ha jobbat med liknande arbete minst 5 år.

Du har dokumenterad erfarenhet inom marknadsföring och målgruppsarbete, samt av att skriva målgruppsanpassade copytexter i olika kanaler. Du har även dokumenterad erfarenhet av film- och bildproduktion, samt erfarenhet av att ha arbetat med mediastrategi, kampanjplanering och köp av mediautrymme.

Vidare är du van att arbeta i team och du har gedigen erfarenhet av att leda projekt; att styra alla i gruppen mot mål och leverera mot deadlines. Du har god känsla för språk och språkhantering, samt utrycker dig väl muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Det är meriterande om du talar ett utomeuropeiskt språk.

Du har vana att arbeta mot budget och följa upp dem inom dina projekt. Övergripande budgetansvar är dock hos din enhetschef.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom scenkonst eller liknande kulturell verksamhet, samt erfarenhet av att ha arbetat i Adobe-paketet, PS, Illustrator, indesign. Har du dessutom arbetat som frilans och/eller drivit eget bolag inom reklam- och/eller kommunikationsbranschen, så är det ett extra plus.

Som person är du
För att lyckas i rollen är du en van projektledare och kan hantera flera projekt samtidigt. Du bör också ha ett starkt driv, ett tydligt säljfokus och god stilistisk förmåga.

Du är kommunikativ och kan uttrycka sig väl både skriftligt och muntligt samt anpassat till situation och mottagare. Vidare tar du självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter, samt prioriterar och fokuserar på det för stunden viktigaste arbetsuppgifterna även vid hög arbetsbelastning.

Ett intresse för kultur ser vi som en självklarhet.

Vid frågor kring tjänsten kontakta:
Pia Stjärnvind, enhetschef Marknad & Publik, 070 278 27 52
Charly Wassberg Borbos, facklig representant Teaterförbundet avd 15, 073 063 66 08

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-07-15
Produktionsplats: Stockholm Norsborg Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka