Kulturhuset i Vällingby och Husby söker en kommunikatör/projektledare med erfarenhet av scenkonst

Stockholms Stadsteater

Beskrivning:
Har du ett genuint intresse för unga människor och kultur? Kulturhuset i Vällingby och Husby söker en kommunikatör/projekledare med erfarenhet av scenkonst som kan delta i arbetet att ta vår verksamhet vidare.

Kort om verksamheten
Kulturhuset Stadsteatern har två satellitscener i Västerort i Stockholm. I Vällingby finns i huset Trappan vid Vällingby torg. I Husby centrum har vi sedan mars 2020 en scen som delas med Kulturskolan. Idag är vi tio personer som arbetar i olika funktioner och tillsammans med tillfälligt anställda är vi periodvis runt 20 personer. Vi presenterar sammantagetaget 200 professionella teater-, dans- och musikföreställningar per år och har 320 medskapande aktiviteter. Vi arbetar med lokalförankring, täta samarbeten med organisationer och med en strävan att inkludera och engagera. Vi har ett särskilt fokus på unga vuxna (15-25 år) och en ambition att vara en angelägenhet för alla västerortsbor.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör och projektledare ingår du i ett team bestående av runt tio personer, varav en är kommunikationsansvarig och en är producent för våra scenkonstproduktioner. Du arbetar strategiskt och operativt med verksamhetens olika projekt, till exempel med att ta fram kommunikationsplaner, copytexter, pressmeddelanden, bildmaterial, pressbearbetning samt att arbeta mot skolorna i Västerort, arrangera lärarträffar och sälja våra skolföreställningar. Du kommer projektleda en del av verksamhetens projekt och leda dessa från start till slut. Som projektledare ansvarar du för planering, ledning, samordning och informationsflöde in till projekten och ut till övriga medarbetare i teamet. Du leder och dokumenterar arbetet och är vår huvudsakliga kontaktperson internt och externt i projekten.

Kompetens
– Du har en utbildning inom kommunikation eller projektledning eller dokumenterad erfarenhet som motsvarar detta.
– Du har erfarenhet av att arbeta med projektledning och kommunikation inom scenkonst.
– Du är en god skribent och har erfarenhet av att arbeta med digital kommunikation.

Vi ser gärna att du dessutom har
– Tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga och med kultur i ytterstaden.
– Trivs med att arbeta självständigt och i grupp.
– Erfarenhet av att driva arbete utifrån ett jämlikhet- och mångfalds perspektiv.
– Vi ser gärna att du har lätt för att upprätthålla externa kontakter med våra samarbetspartners och kunna företräda organisationen i de projekt du arbetar.

Information
Tjänsten är en visstidsanställning 100% med tillsättning så snart som möjligt, till och med den 31 december 2020 och kan komma att förlängas. Intervjuer görs löpande. Vår ambition är att vara klara med rekryteringen den 31 augusti och att besked om tjänsten kommer att ges senast den 6 september 2020.

Arbetet är oregelbundet och kan förekomma på både kvällstid och helger.

Arbetet är främst förlagt i Vällingby där du kommer ha en fast arbetsplats men du kommer även att arbeta i Husby.

Information om tjänsten lämnas av:
Verkställande producent/chef Jiasi Maciel,
jiasi.maciel@stockholm.se +46 707 745 994

Facklig företrädare:
Teaterförbundet avd 3, Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se

Akademikerförbunden, Petter Zerpe, petter.zerpe@stadsteatern.se

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-07-31
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.stadsteatern.stockholm.se
Tillbaka