Teknisk chef

Backa Teatern/Göteborgs Stadsteater

Beskrivning:
Backa Teater är en av landets största barn- och ungdomsscener och ingår som en del av Göteborgs Stadsteater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum. Backa Teaters uppdrag är att producera högkvalitativ scenkonst för barn och unga, på dagtid för en publik från skolor samt helger och kvällar för en offentlig publik.

ARBETSUPPGIFTER
Den tekniska chefen vid Backa Teater ingår i Göteborgs Stadsteaters ledningsgrupp samt i Backa Teaters ledning och har ansvar för föreställnings- och produktionsteknik på Backa Teater, samt för tillhörande personal och budget. Den tekniska chefen har även fastighetsansvar för internt underhåll.

Alla tekniker på Backa Teater arbetar både med scenteknik och produktion av scenografi och övrig byggnation. I dagsläget är det 13 tillsvidareanställda tekniker och ett varierande antal personer beroende på föreställningarnas storlek.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom scenkonstområdet eller motsvarande kunskaper. Utbildning inom ledarskap, arbetsmiljö och miljö är meriterande.
För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledande teknisk befattning på en teater samt att du i övrigt är insatt i en teaters processer och arbetssätt. Har du arbetat i en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande.

Vi förväntar oss att du som ledare är tydlig, en god kommunikatör samt att du värdesätter delaktighet från dina medarbetare och har förmåga att se och tillvarata deras kompetens. Du kan skapa förutsättningar att utveckla verksamheten och dina medarbetare. Du skapar och sprider arbetsglädje och ser varje medarbetare och tillvarata deras kompetens.

För att leva upp till vårt likabehandlingsarbete behöver du vara kunnig om och ha erfarenhet av arbete med jämställdhet och mångfald.

Vi erbjuder dig ett arbete där du välkomnas till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla högkvalitativ barn- och ungdomsteater.
Om anställningen

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2021-01-01 eller enligt överenskommelse.

Göteborgs Stadsteater AB
Box 5094
40222 Göteborg

Kontaktpersoner
Björn Sandmark, VD, bjorn.sandmark@stadsteatern.goteborg.se
031-7087010
Fackliga kontaktpersoner
Erika Isaksson, Teaterförbundet, erika.isaksson@stadsteatern.goteborg.se
0762-205808
Pia Palm Wahlqvist, Akademikerförbunden
pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se
031-7087080)
Ange referens A976618 i din ansökan
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-10-25
Produktionsplats: Göteborg Ansök här
Webbsida:
Tillbaka