Föreståndare till Dramatens Kostymförråd

Beskrivning:
Vill du arbeta som föreståndare på Kungliga Dramatiska Teaterns Kostymförråd?

Dramaten är Sveriges nationalscen för talteater och verkar utifrån ett uppdrag från regeringen som innebär att teatern ska förvalta teaterhistorien och arbeta för teaterkonstens utveckling. Dramatens kostymförråd ingår i sektionen för kostym. På kostym finns det runt 20 medarbetare som representerar en rad olika yrken t.ex. tillskärare, skräddare, patinerare, hattmakare och påklädare. Kostyms ateljéer och förråd ligger i direkt anslutning till Dramatenhuset vid Nybrokajen samt i Gäddviken, Nacka.

Arbetsuppgifter:
Som förrådsföreståndare på kostym arbetar du i en kreativ miljö där du organiserar Dramatenhusets och Gäddvikens kostymförråd. Du plockar fram förslag på relevanta plagg vid förfrågan och ansvarar för olika projekt hänvisade till det som förvaras i förråden. Du samarbetar ofta med andra yrkesgrupper inom teatern t.ex. medarbetare inom den egna sektionen, kostymtecknare och skådespelare. I samarbete med andra teatrar ansvarar du även för utlåning av olika plagg från kostymförrådet. Arbetet kan vissa gånger vara fysiskt tungt och/eller andra gånger ske under tidspress. Du ska även kunna vara behjälplig vad gäller tvätt av scenkostymerna när arbetet så tillåter. Du rapporterar direkt till chefen för kostym.

Profil och kvalifikationer:
Du har kostymhistoriska kunskaper och god materialkännedom. Erfarenhet av kostymförrådsarbete inom scenkonst är meriterande. I din yrkesroll är du ansvarsfull, ordningsam, serviceinriktad, har lätt för att samarbeta med andra och har en prestigelös inställning till arbetet. Stor vikt kommer att läggas på dessa egenskaper vid denna rekrytering.

Villkor:
Vi erbjuder dig en kreativ och inspirerande arbetsmiljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för dramatisk teater. Tjänsten är på heltid med tillträde den 15 februari 2021. Dramaten är medlem i branschorganisationen Svensk Scenkonst, vi tillämpar provanställning och har kollektivavtal.

Intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan senast den 2020-11-06. Urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av kostymchef Olle Mattsson, olle.mattson@dramaten.se. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Camilla Martinsson, camilla.martinsson@dramaten.se.

Ansök nere till höger


Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-11-06
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.dramaten.se
Tillbaka