Vikarierande Projektledare för LÄNK

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Barn & Unga producerar scenkonst för den unga publiken, engagerar unga i projekt och leder utvecklings/fördjupnings arbete när det gäller scenkonst för, med och av unga.

Genom scenkonst vill Barn & Unga förmedla berättelser och bilder som gestaltar barn och ungas komplexa vardag och som tar spjärn mot de enkla förklaringarna. Vi arbetar med scenkonstnärer och aktörer som sätter en stor vikt vid publiken och det konstnärliga tilltalet. Vi söker nutida uttryck som engagerar den unga publiken, och vi har processer som involverar unga i det konstnärliga skapandet.

Vad innebär tjänsten?
Som Projektledare för Länk arbetar du på enheten Barn & Unga som är en del av teateravdelningen.
Enheten Barn & Unga producerar 4-6 föreställningar per år. Arbetet leds av den konstnärliga ledaren, som även är din chef. Du arbetar nära och gentemot enheten, konstnärlig personal och Riksteaterns konsulenter i hela landet. Du samverkar också med många av landets professionella scenkonstinstitutioner. Länk har som mål att ge unga en första inblick i teaterskapande. Projektet når ett stort antal grupper i hela landet men potentialen och målet är att ytterligare främja större mångfald och spridning.

LÄNK är ett projekt som engagerar många unga i gymnasieåldern, på kulturskolor och i estetprogrammen, och de teaterpedagoger som leder deras utbildning lokalt. De får möjlighet att utveckla teaterkunskap genom att ta del av en hel process där själva iscensättningen är fokus. Som projektledare för LÄNK leder du projektet och arbetar med många inom Riksteatern i hela landet för att genomföra de tvåårs-cykler som projektet innebär.

Tjänsten har två huvudgrenar, dels projektledning och dels att leda ett nytt initiativ för att öka kontakten, interaktionen och samarrangemang med Riksteaterföreningar i hela landet. Arbetet innebär att den ena grenen kan ta mer fokus under en viss tid och den andra under en annan tid.

Vad är viktigt för rollen?
Du har erfarenhet av projektledning och du har antingen varit drivande eller involverad i projekt inom teater . Du har tidigare erfarenhet av budgetuppföljning och av att vara ekonomiskt ansvarig för dina projekt. Du har även erfarenhet av att arbeta administrativt och har god datorvana samt kunskaper inom Officepaketet. Det är en fördel om din erfarenhet även sträcker sig till att du har arbetat pedagogiskt kopplat till konstnärligt arbete, eller om du har en utbildning inom pedagogiskt och konstnärligt arbete. Det är också en fördel om du har kunskap om ideella- eller medlemsorganisationer, och/eller om du varit involverad i projekt som ämnat till att främja mångfald och jämlikhet.

Du är en person som har lätt för att identifiera mål, genomföra aktiviteter och arbeta fokuserat för att uppnå önskat resultat. Du hittar dessutom alternativa vägar och tillvägagångssätt om det behövs för att nå ditt mål. Du hittar lösningar istället för låsningar. Du anpassar din kommunikation till situation och mottagare, och du försäkrar dig om att mottagaren har uppfattat ditt budskap korrekt. Då en del av tjänsten innehåller samverkan med Riksteaterföreningar runt om i landet är det en förutsättning att du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du kan skapa kontakt och underhåller befintliga och nya relationer.

Övrigt:
Tjänsten är vikariat på 80 % med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Resor ingår i tjänsten. Planerat tillträde till tjänsten är i februari 2022 (eller enligt överenskommelse) och löper preliminärt till april 2023. Vi kommer att kalla in på intervjuer löpande.

För mer information, kontakta
Malin Axelsson, konstnärlig ledare Barn & Unga, 073-712 32 14
Karin Morell Hammarsten, personalspecialist, 073-063 66 85
Beatrice Sehlin Letfors, facklig representant Fackförbundet Scen & Film, Avdelning 15, 070-637 59 73

Riksteatern är en folkrörelse. Ca 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i riksteaterföreningar över hela landet. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett särskilt ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till närmare en halv miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullberg och Riksteatern Crea är delar av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: 80%. Tillträde: Våren 2021
Visstidsanställning

Riksteatern
Hallundavägen 30
14583 Norsborg

Ansök senast 9 januari
Ange referens 2021/37 i din ansökan
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2022-01-09
Produktionsplats: Stockholm, Hallunda Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka