Musikproducent till Berwaldhallen med fokus Radiokören!

Sveriges Radio Berwaldhallen

Beskrivning:
Vi söker en producent till en av Sveriges viktigaste kulturscener! Vårt fantastiska konserthus Berwaldhallen är en del av Sveriges Radio och hemmascen för Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Vi ger årligen c:a 100 konserter i Berwaldhallen vilka samtliga sänds i radio och även via det Europeiska radiosamarbetet, EBU. Flera av konserterna streamas också med bild via Berwaldhallen Play.

Våra två ensembler turnerar både nationellt och internationellt och har en regelbunden CD-produktion via olika skivbolag. Varje sommar arrangerar vi Östersjöfestivalen, en internationell festival som fokuserar på musik och miljö i en Östersjökontext. I Berwaldhallen har vi kunskap om och intresse för klassisk musik och bred förståelse för konstnärliga processer. Hos oss blir du en del av en organisation med ett starkt musiköra där vi genom våra olika medier når en bred publik.

I rollen som producent arbetar du i huvudsak med att producera och samordna verksamheten för Radiokören avseende innevarande säsong och dess produktioner.

Rollen innebär att:
• arbeta som producent med huvudansvar för Radiokörens produktioner
• under konsertveckan finnas tillgänglig vid repetitionsarbetet och vara närmaste kontaktperson för dirigenter och solister tillsammans med produktionsledaren
• ansvara för upprättande av plan för scendukningen
• ansvara för redigering och efterarbete av inspelat material
• samarbeta med P2-kanalen och ansvara för direktsändning av konserterna från Berwaldhallen eller producera redigerat material till eftersändningar
• medverka i programråd, produktionsmöten och köradministrationens veckomöte
• arbeta som producent vid studio/skivinspelningar
• medverka vid upprättande av repetitionsscheman
• medverka vid turnéer
• ha ett visst delegerat arbetsmiljöansvar

Som producent har du ett arbetsledande ansvar för att produktionen löper på enligt tidsplan. Du tillhör planeringsavdelningen och rapporterar till Planeringschef – Kör.

Vi söker dig som är kreativ, utåtriktad och har lätt för att samarbeta med andra och inte tvekar inför nya utmaningar. Du har en utbildning i klassisk musik en Tonmeisterutbildning eller motsvarande och har god kännedom om körrepertoar acapella och med orkester på hög nivå. Erfarenhet av inspelning av kör acappella och kör tillsammans med mindre ensembler i olika typer av inspelningslokaler är även det en förutsättning, samt erfarenhet av ljudredigeringsprogram och ljudinspelningar. Du har också ett mycket gott gehör. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet i en arbetsledande roll. Har du erfarenhet från inspelning av symfoniorkester så är det meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan och kontaktuppgifter:
Vi ser gärna att du skickar in din ansökan redan nu men senast 5 februari 2023
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid, 50 % med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Radiohuset i Stockholm.

Frågor om tjänsten: Kristina Westman Produktionschef, kristina.westman@sr.se
Frågor om rekryteringen: Aleksandar Velevski, HR-partner, aleksandar.velevski@sr.se
Facklig kontakt: Johan Pejler (SYMF), Johan Hyttnäs (SACO), Olle Markström (SMF), Erland von Heijne (Unionen), Ulrica Stjernqvist (SJF). Samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Sveriges Radio AB
Dag Hammarskjölds väg 3
10510 Stockholm

Ansök senast 5 februari
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-02-05
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: http://www.berwaldhallen.se/
Tillbaka