vi söker en teatertekniker med fokus ljus

Östgötateatern

Beskrivning:
Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Från och med januari 2023 ingår även Östgötamusiken i bolaget. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 230 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

I tjänsten som teatertekniker ska du kunna arbeta med teaterteknik på Östgötateaterns olika scener i Norrköping och Linköping samt i vissa fall på turné. Arbetet inkluderar både bygge/rivning av scenografi, hantera grunderna i ljud- och ljusteknik samt kunna ta ansvar för körning av en föreställning.

Vi söker dig som har ett genuint och brett intresse för teaterteknik i alla dess former. Du behöver vara prestigelös och trivas med arbetsuppgifter som spänner från att bygga dekor till att stödja det kreativa teamet med din kunskap. Du är social och har ett öppet sinne för människors olikheter. Arbetet är delvis självständigt vilket ställer krav på förmåga att planera och självständigt lösa dina arbetsuppgifter inom ramen för uppdraget.

B-körkort är ett krav, C-behörighet är meriterande. Kunskaper i Q-lab, MA, WatchOut och övermaskineri är meriterande. Du har en teknisk utbildning i botten eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. I denna tjänst söker vi dig som har huvudsak ljus som specialitet.

Vi söker dig som har:
· Teatervana och då även på turné
· Teaterteknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
· Mycket goda teatertekniska kunskaper
· Goda kunskaper inom riggning
· Erfarenhet av el- och styr/reglerutrustning
· Allmän hantverksskicklighet
· Grundläggande kunskaper inom ritningsprogram som CAD, Sketch-up eller liknande
· Mycket goda kunskaper i Office 365
· B-körkort
· God svenska och engelska i tal och skrift

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders inledande provanställning. Start 31 juli 2023.
Tjänsten innefattar även kvälls- och helgarbete.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder och vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.

Välkommen med din ansökan till jobb@scenkonstost.se

Senast den 10 april 2023 vill vi ha din ansökan. Skriv "Teatertekniker fokus ljus" i ämnesraden på mejlet.

För mer information kontakta Johan Wallin teknisk chef på johan.wallin@ostgotateatern.se eller 073-6205329 och/eller facklig representant Caroline Karlsson på caroline.karlsson@scenkonstost.se eller 0733-359614.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timl

Ansök senast 10 april
Ange referens Teatertekniker fokus ljus i din ansökan
Mejla din ansökan till: jobb@scenkonstost.se
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-04-10
Produktionsplats: Norrköping Ansök här
Webbsida: www.ostgotateatern.se
Tillbaka