Västmanlands Teater söker Teaterkonsulent

Västmanlands Teater

Beskrivning:
Västmanlands Teater är ett kommunalförbund med två huvudmän, Region Västmanland och Västerås stad. Vårt uppdrag är att producera, arrangera och stödja teaterverksamhet i Västmanlands län. Omsättningen uppgår till ca 45 miljoner kronor. På teatern arbetar omkring 22 tillsvidareanställda samt ett stort antal visstidsanställda.

Verksamheten bedrivs i det anrika teaterhuset i centrala Västerås. Här spelas teater för alla åldrar och runt 40 000 personer ser våra föreställningar under ett år.

Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum. Det konstnärliga arbetet präglas av genrebredd, lokal förankring och gränsöverskridande uttryck. Vi arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

Våra värdeord - lekfull, modig, öppen och närvarande - används som riktning för teaterns interna, externa och konstnärliga arbete.

Arbetsbeskrivning:
Som Västmanlands Teaters teaterkonsulent har du en bredd av arbetsuppgifter och uppdrag:
• Stödja länets kommunala och ideella scenkonstarrangörer, t ex genom att främja arrangörsutveckling genom kurser och konferenser, nätverkande, årligt återkommande utbudsdagar, repertoarplanering och förmedling av teaterföreställningar.
• Verka för att de finns aktiva riksteaterföreningar, helst i varje kommun.
• Främja och verka för att teater spelas på skoltid i länets alla kommuner.
• Stärka nationella minoriteter, konstartsövergripande samverkan, publikutveckling och ungt arrangörskap.
• Samarbeta med Riksteatern Västmanland. Samverka med Västmanlands dansutvecklare och musikproducenter samt ingå i andra regionala och nationella scenkonstnätverk.
• Administrativa uppgifter som budgetering och uppföljning, handläggning av arrangörsstöd samt hantering av fakturor och löpande ekonomi, statistikinhämtning och återrapportering.

Som teaterkonsulent är du en del av Västmanlands Teaters marknadsavdelning och direkt underställd marknads- och kommunikationschef. Du har din arbetsplats på Västmanlands Teater men har också uppdrag runt om i länet. Arbete kan därför behöva förläggas även på kvällar och helger.

Vid en eventuell anställning kommer du bland annat få en utbildning i brandsäkerhet, HLR, samt en genomgång av teatern och vår repertoar.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med relevant högskoleexamen. Du har stor förståelse och erfarenhet av samordning och projekt. Du är förtrogen med den samtida scenkonsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet från föreningsarbete. Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du bör ha B-körkort då tjänsten arbetar mot hela länet.

Du är ansvarstagande och trygg i att ta egna initiativ inom givna ramar. Du är van att kommunicera och samverka med olika målgrupper, är prestigelös och skapar förtroende hos såväl besökare som medarbetare och samverkansparter. Du är strukturerad, har en god administrativ förmåga samt har intresse av att driva projekt och processer.

För att trivas i rollen ser vi att du är social och flexibel. Du är positiv till mångfald och jämställdhet samt värnar om allas lika värde. Vi söker dig som tycker om ett varierat arbete, för hos oss är ingen dag den andra lik. Och framför allt söker vi dig som brinner för scenkonst.

Anställningsvillkor:
Tillsvidareanställning, heltid. Sex månades provanställning tillämpas. Arbetet är fördelat på dagar, kvällar och helger. Lön enligt överenskommelse.

Lönetyp: Fast månadslön
Tillträde enligt överenskommelse.

Var ligger arbetsplatsen?
Västmanlands Teater, Slottsgatan 11, 722 11 Västerås

Läs mer om oss på vår hemsida: http://www.vastmanlandsteater.se

Individuell lönesättning
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor Heltid

REGION VÄSTMANLAND
Västmanlands teater
72211 Västerås

Kontakt:
Facklig kontakt Scen & Film avd.14
helena.tunong@vastmanlandsteaer.se
leyla.atak@vastmanlandsteater.se
021-470 41 04

Ansök senast 31 mars
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-03-31
Produktionsplats: Västerås Ansök här
Webbsida: www.vastmanlandsteater.se
Tillbaka