vi söker Belysningsmästare

Stockholms Stadsteater

Beskrivning:
Kulturhuset Stadsteatern erbjuder en mångfasetterad verksamhet med möjlighet att arbeta med såväl stora musikproduktioner, nyskriven dramatik, barn- och ungdomsteater, dans, utställningar, konserter, litteratursamtal och debatter. Som belysningsmästare tillhör du den föreställningstekniska enheten där runt 100 personer arbetar. I enheten ingår ljud-, ljus-, video- och scenteknik.

Om uppdraget:
Vi söker belysningsmästare till teaterscenerna. Dessa sceners huvudsakliga uppdrag är teater och musikal men det förekommer även konserter och olika typer av gästspel. I arbetsuppgifterna som belysningsmästare ingår ansvar för programmering av ljusbord och riggning. Du deltar också i arbetet med att uppdatera belysningsutrustningen på den scen du verkar. Även underhåll av befintlig utrustning samt lokaler ingår. Du deltar i den tekniska planeringen tillsammans med närmsta chef. De föreställningstekniska skråna arbetar gränsöverskridande. Du deltar i alla förekommande omställningar innan mellan och efter föreställningar och program.

Om dig:
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete som belysningsmästare inom professionell scenkonstverksamhet. Du är kunnig i ljussättningens process och förutsättningar, såväl tekniska som konstnärliga. Du har goda kunskaper i ljusbordsprogrammering, är lösningsinriktad och tycker om att arbeta i team. Vi arbetar med EOS ljusbord, så kunskaper inom EOS programmering är meriterande. Även kunskaper i video, Qlab och visualiseringsprogram som Wysiwyg är meriterande. Vi arbetar kontinuerligt med utbildning av vår personal i EOS, Qlab etc.

Tjänsterna är visstidsanställningar på heltid, fram till 231231 med möjlighet till förlängning. Arbetet är schemalagt och utförs på såväl dagtid som kvällar och helger.

Tillträde 1/9 2023 eller enligt överenskommelse.

Kulturhuset Stadsteatern vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Fackliga företrädare:
Scen och Film avd 3 Urban Riismark urban.riismark@kulturhusetstadsteatern. se
Akademikerföreningen Alice Kassius Eggers alice.kassius@kulturhusetstadsteatern.se

Månadslön enligt överenskommelse
Visstidsanställning

Kulturhuset Stadsteatern AB
Benny Fredriksson Torg 5
10327 Stockholm

Kontakt:
Lena Hällström, Teknisk samordnare ljus
lena.hallstrom@kulturhusetstadsteatern.se

Ansök senast 28 april
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-04-28
Produktionsplats: stockholm Ansök här
Webbsida: www.kulturhusetstadsteatern.se
Tillbaka