Kulturhuset Spira, Smålands musik och teater, söker maskör

Smålands Musik & Teater

Beskrivning:
Kulturhuset Spira presenterar varje år ett varierat utbud av musik, teater, musikal och dans för barn, ungdomar och vuxna i Jönköpings län. I vår verksamhet ryms bland annat Jönköpings Sinfonietta och en fast skådespelarensemble tillsammans med dekor-, mask, kostym, rekvisita och attributverkstad. Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten så att fler barn, ungdomar och vuxna i Jönköpings län ska få möjligheten att ta del av kulturella upplevelser som inspirerar och engagerar. Att arbeta på Kulturhuset Spira innebär att du får yrkeskunniga kollegor i en kreativ och mångfacetterad miljö med en utpräglat tvärkonstnärlig profil.

Vi söker:
Med anledning av en kommande pensionsavgång söker vi nu en maskör till Tillverkningsavdelningen på Kulturhuset Spira. För tjänsten krävs att du har en treårig utbildning inom mask-och perukdesign eller minst fyra år dokumenterad yrkeserfarenhet inom området samt erfarenhet av att självständigt kunna tillverka mask och peruker. Vi ser också att du har goda dator-kunskaper. B-körkort är meriterande.

Vi erbjuder dig:
Du erbjuds en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Det här får du arbeta med:
Vi arbetar produktionsbaserat och därför kommer du i olika faser ha skiftande arbetsuppgifter. Tidigt i en produktion kommer du i samarbete med konstnärligt team arbeta fram maskdesignen som sedan går över i framtagning och tillverkning av den, ibland tillsammans med övriga maskörer, beroende på produktionens omfattning. Arbetet innefattar både ditt eget designarbete men även de som dina kollegor ansvarar för. Vi har föreställningar mestadels på kvällar, helger men periodvis även dagtid.
Som maskör tillhör du Tillverkningsavdelningen som består av kostym, rekvisita/attribut, mask och verkstad. Vi jobbar gränsöverskridande och avdelningen genomsyras av bra samarbete och god atmosfär.

För att du ska trivas hos oss:
Vi ser att du som person har förmåga leverera lösningar och tar ansvar för dina uppgifter. Du kan ändra synsätt när det krävs och har lätt att planera om. Arbetet ställer höga krav på yrkeskunnande samt förmåga arbeta både självständigt och i grupp. Därför är det också viktigt att du har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Att vara medarbetare inom Region Jönköping Län
Som medarbetare i Region Jönköpings län gör du skillnad för många – på riktigt. Oavsett yrke har vi alla samma uppdrag – att bidra till att göra livet bättre, roligare och friskare för länets alla invånare. I en stor organisation finns också stora möjligheter där vi samarbetar över gränserna och lär av varandra. Hos oss är kompetensutveckling inte bara utbildning, det är en del av det dagliga arbetet.

Sista ansökningsdag är den 4 juni 2023.
Intervjuer och urval kan komma att ske löpande.

Kontakt:
Teknisk chef, Tommy Börjesson, tommy.borjesson@rjl.se

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-06-04
Produktionsplats: Jönköping Ansök här
Webbsida: www.smot.se
Tillbaka