söker Biträdande scenchef

Beskrivning:
Dramaten har som uppdrag att vara den ledande institutionen inom teaterns område och som nationalscen stå på högsta nivå när det gäller utveckling, förnyelse och konstnärlig kvalitet samt hantverksskicklighet i ateljéer och verkstäder. Dramatens repertoar omfattar svenska och internationella klassiska och moderna verk, och ger utrymme åt nyskapande scenkonstnärer. Dramaten strävar efter att nå en mångfald av yrkesgrupper och vara en samlingspunkt för offentliga möten och samtal.

Dramaten söker Biträdande scenchef till Småscenerna

Småscenerna är en av fem sektioner inom Dramatens tekniska avdelning. Här arbetar runt 8 tekniker med att skapa de bästa förutsättningarna för genomförandet av produktionerna. Småscenerna består av scenerna Tornrummet, Lejonkulan och Målarsalen. Småscenerna huserar även Unga Dramaten med en egen konstnärlig ledare och producent.

Om rollen:
Du kommer vara en av tre biträdande scenchefer som leder det arbetet med färdigställande och genomförandet av produktioner på Småscenerna. Som biträdande scenchef arbetsleder du teknikerna i det dagliga arbetet och ansvarar för schemaläggning. I produktionsprocessen medverkar du i arbetet med lösningar, planering och genomförande i nära samverkan med tekniskt team och gästande konstnärer och du följer (kör) den färdiga produktionen under spelperioden.

I samråd med scenchef tillser du att scenens utrustning uppfyller konstnärliga och tekniska krav samt möjliggör repertoarläggning. Du har ett delegerat arbetsmiljöansvar.

Som tekniker på Dramaten deltar du i arbetet med bygge och omställning på scen samt i scenens gemensamma arbete.

Vad vi söker:
Vi söker dig som har en god förståelse för hela det scentekniska området med gedigen och dokumenterad erfarenhet som attributör, scen-, ljus- och/eller ljudtekniker. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning i liknande miljö och om du har erfarenhet av arbete på repertoarteater.

Du tar ansvar för ditt arbete och genomförandet av uppgifter som föreligger. Då stor del av arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer vi också höga krav på förmåga att kommunicera och samarbeta.

Vad vi erbjuder:
Dramaten erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi från våra olika professioner arbetar gemensamt med att skapa goda förutsättningar för scenkonst. Vår uppgift är att gemensamt med tillgängliga resurser förverkliga de gästande teamens visioner för föreställningarna. Vi eftersträvar hög yrkesmässig kompetens kombinerat med en vilja att undersöka och utveckla metoder och roller.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid, med sex månaders provanställning. Tillträde i augusti 2023 enligt överenskommelse. Arbetstiden följer verksamhetens behov och är schemalagd både vardagar, kvällar och helger.

Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal med Scen & Film, DIK och Musikerförbundet.

Varmt välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är 4 juni 2023. Intervjuer kommer att ske löpande.

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Tina Paulsson, scenchef Småscenerna, tina.paulsson@dramaten.se.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor heltid

Kungliga Dramatiska Teatern AB
Nybroplan
11147 Stockholm

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-06-04
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.dramaten.se
Tillbaka