vi söker kostym- och maskchef

Beskrivning:
Uppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Som institutionsteater förvaltar vi traditioner och kulturarv samtidigt som vi vill förnya scenkonsten. Stora scenproduktioner och dramatiska verk, musikteater, monologer och kammarspel tillsammans med gästspel och publiksamtal, når omkring 80 000 personer varje år.

Rollen som kostym- och maskchef är en nyinrättad tjänst när två avdelningar blir en. Som kostym- och maskchef på Uppsala stadsteater ansvarar du för produktionsplaneringen och det strategiska arbetet för avdelningen. Du har personalansvar för tio tillsvidareanställda och ytterligare ett antal visstidsanställda.

Som chef ansvarar du för:
– Att planera, samordna och leda avdelningens verksamhet
– Verksamhets- och kompetensutveckling
– Personal och arbetsmiljön
– Budget, upphandling och inköp

Du kommer att ingå i Uppsala stadsteaters chefsgrupp, i rollen ingår ett nära samarbete med övriga chefer i organisationen. Dina kontaktytor finns både inom och utanför teatern. Avdelningarna arbetar med kostym- och maskdesign och produktion i enlighet med de konstnärliga teamens visioner och inom fastställda ramar. Här finns maskörer, perukmakare, tillskärare, skräddare, kostymmästare, patinerare och påklädare.

Dina erfarenheter och egenskaper:
Vi söker dig som har gedigen yrkeserfarenhet inom scenkonstområdet. Du bör vara en stilsäker visionär och problemlösare. Du är väl insatt i scenkonstens produktionsprocesser och förstår de scentekniska möjligheterna med mask- och kostymarbetet. Du har också en stor förståelse för samspelet mellan en produktions olika delar och du samarbetar med olika kreativa yrken. Du har erfarenhet av budget- personal- och arbetsmiljöarbete och har genomgått ledarskapsutbildning.

Vi förväntar oss att du som ledare är bra på att kommunicera och värdesätter dina medarbetares delaktighet och har förmågan att tillvarata deras kompetens. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion behöver du vara van vid att stötta projektorienterade avdelningar och ha lätt för att samarbeta och få med dig dina medarbetare och kollegor.

Vi erbjuder dig ett arbete med stort ansvar och mandat i en kreativ miljö på en av Sveriges finaste teatrar som allt sedan starten haft en central plats lokalt, regionalt och nationellt. Med en utmanande och modig repertoar strävar vi efter att ompröva givna förutsättningar, både på och bakom scenen. Här arbetar hela teatern tillsammans för att nå det bästa resultatet för varje produktion i en inspirerande och engagerande miljö som tar vara på allas åsikter och där utvecklings- och förändringsarbete uppmuntras.

Anställningsvillkor:
Anställningsform: Tillsvidare och inleds med 6 mån provanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: höststarten 2023

Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och vill öka vår mångfald. Uppsala stadsteater eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023.

Kontakt:
Petra Brylander, petra.brylander@uppsalastadsteater.se
Gina Ivarsson, HR-partner, 018 – 727 41 36
Facklig företrädare för Fackförbundet Scen & Film är Karin Victor, 018-727 33 64

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-06-07
Produktionsplats: Uppsala Ansök här
Webbsida: www.uppsalastadsteater.se
Tillbaka