vi söker en tillskärare/ herrskräddare

Beskrivning:
Uppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Som institutionsteater förvaltar vi traditioner och kulturarv samtidigt som vi vill förnya scenkonsten. Stora scenproduktioner och dramatiska verk, musikteater, monologer och kammarspel tillsammans med gästspel och publiksamtal, når omkring 80 000 personer varje år.

Arbetsuppgifter:
I rollen som tillskärare/herrskräddare arbetar du med framtagande och färdigställande av kostymer till teaterns produktioner i nära samarbete med scenografer. Du tillhör kostymavdelningen som består av tillskärare, skräddare, kostymmästare, patinerare och påklädare.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har yrkeshögskoleutbildning med inriktning herrskrädderi. Du har arbetat med skrädderi inom scenkonst och det är meriterande om du har erfarenhet av mönsterkonstruktion.
För att lyckas i rollen krävs det att du har god förmåga att arbeta självständigt och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete. Du har god organisationsförmåga och är van att arbeta med ibland hög och varierad arbetsbelastning då vi arbetar med flera produktioner samtidigt.

Vårt erbjudande:
Vi erbjuder dig ett arbete med stort ansvar i en kreativ miljö på en av Sveriges finaste teatrar som allt sedan starten haft en central plats lokalt, regionalt och nationellt. Med en utmanande och modig repertoar strävar vi efter att ompröva givna förutsättningar, både på och bakom scenen. Här arbetar hela teatern tillsammans för att nå det bästa resultatet för varje produktion i en inspirerande och engagerande miljö som tar vara på allas åsikter och där utvecklings- och förändringsarbete uppmuntras.

Anställningsvillkor:
Tillsvidare och inleds med 6 mån provanställning. Heltid. Tillträde augusti 2023.

Välkommen med din ansökan senast den 2 juni 2023.

Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och vill öka vår mångfald. Uppsala stadsteater eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Kontakt:
Merja Laine-Löfström, Kostymchef, 070-810 27 62
Gina Ivarsson, HR-partner, 018 – 727 41 36

Facklig företrädare för fackförbundet Scen & Film är Simon Rodriguez, simon.rodriguez@uppsalastadsteater.se

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-06-02
Produktionsplats: Uppsala Ansök här
Webbsida: www.uppsalastadsteater.se
Tillbaka