UR söker en exekutiv producent

UR Utbildningsradion

Beskrivning:
Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program i SVT:s och Sveriges Radios kanaler. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Genom att utgå från viktiga samhällsutmaningar och kombinera journalistik och pedagogik skapar UR program som väcker intresse, känslor och förståelse - för att våra användare ska kunna se på sig själva och världen med större kunskap. Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm, i nya lokaler i SVT-huset som ligger centralt vid Gärdet. Läs mer på: www.ur.se

UR drivs av att ge frihet genom kunskap. Vi är en motkraft mot ökade kunskapsklyftor. Som public service-bolag identifierar vi självständigt kunskapsbehov och skapar ett utbud för att möta dem. Ibland rör det sig om ett riktat behov till en begränsad grupp, ibland om ett brett behov hos hela befolkningen. UR finns till för alla som vill ha mer kunskap - både de många och de få.

Vad vi erbjuder dig:
Vi erbjuder dig en kreativ och stimulerande arbetsplats. Som exekutiv producent på UR kommer ditt jobb göra skillnad på riktigt och bidra till samhällsnyttan och till UR som en attraktiv arbetsplats. Här har du möjlighet att utveckla och producera innehåll för både skolan och den breda allmänheten. På UR kombinerar vi journalistik och pedagogik och erbjuder därmed våra användare bestående kunskap. Genom miljontals årliga streamingstarter bidrar vi till både lärande och kunskap som finns tillgängligt digitalt, på våra egna och andras plattformar.

UR har nyligen infört en distansarbetspolicy som innebär att du har möjlighet att arbeta på distans upp till 50 % när arbetet tillåter. Vi erbjuder våra anställda ett friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka och vi uppmuntrar till träning eller att bara fylla på genom en friskvårdspromenad på Gärdet under lunchen. Balans i livspusslet är viktigt för alla, och även om vi emellanåt har mycket att göra, är det viktigt för oss att våra anställda har möjlighet till balans i livet med en meningsfull fritid och tid för att till exempel hämta barn.

Arbetsuppgifter och ansvar:
* Vara exekutiv producent för delar av UR:s externa produktioner med uppdrag att säkra vision och programinnehåll utifrån UR:s behov.
* Vara en tydlig beställare och kravställare till produktionsbolagen för att säkerställa att programmen genomgående håller högsta möjliga kvalité.
* Tillsammans med innehållschef utforma en gemensam vision och målsättning för genomförandet av flera typer av program med olika syften för olika målgrupper.
* Driva, utveckla och säkra publicistiska avvägningar, public service-värden och den pedagogiska förankringen från start till färdig produkt.
* Ansvara för projektets budget, resultat och tidplan - leda uppföljningsarbete och rapportera avvikelser samt sammanställa och presentera mål, resultat och slutsatser.
* Verka för att alla jobbar mot samma mål internt - informera och planera för att programmet lanseras på bästa sätt efter UR:s förutsättningar.

Profil:
* Minst 5 års erfarenhet med gott resultat från liknande arbetsuppgifter på produktionsbolag eller kanal.
* Dokumenterad erfarenhet av programproduktion, med god kvalitetskänsla, både gällande innehåll, visuellt uttryck och tonalitet.
* Hög publicistisk kompetens och erfarenhet samt djup förståelse för public services uppdrag och UR:s särart.
* Allmänbildad - intresserad och kunnig i samhällsfrågor. Brinner för att bidra till UR:s uppdrag att göra utbildningsprogram och ge människor makt över kunskapen.
* Erfarenhet av att arbeta målgruppsanpassat och producera för olika plattformar.
* God analytisk förmåga och erfarenhet av att arbeta behovsstyrt med användaren i fokus.
* Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och att förmedla och konkretisera vision och ge feedback
* God erfarenhet av projektekonomi, avtalsförhandling, budgetering och uppföljning av intern och extern produktion
* Stor vana vid att arbeta i en föränderlig omgivning och motiveras av utveckling
* God förmåga att prioritera och arbeta proaktivt med flera projekt parallellt
* Mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift i både svenska och engelska
* Mycket god samarbetsförmåga och bra på att bygga nätverk. Har lätt för att skapa goda relationer med olika intressenter i och utanför organisationen
* Förståelse för digitalkommunikation och marknadsföring

Meriterande:
* Journalistisk utbildning
* Utgivar-/public service-kunskap.
* Erfarenhet eller utbildning inom konceptutveckling och digitala format
* Kunskap om kommunikation och marknadsföring

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är lokaliserad till huvudkontoret på Gärdet i Stockholm med möjlighet att arbeta på distans upp till 50 % när arbetet så tillåter.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Christel Eriksson, Utbudsstrateg och chef för externproduktion och inköp christel.eriksson@ur.se. För anställningsfrågor kontakta Christine Malmer, HR-partner. Fackliga upplysningar lämnas av Thomas Boström, SACO, John Naeslund, Unionen och Josefiné Nettelbladt, SJF.Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00.

Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast den 8 juni, 2023. Urval och kommunikation sker löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Det här är UR:
UR vill ge dig makt över kunskapen. Oavsett om du vill lära dig något nytt eller behöver komplettera den kunskap du redan har, så finns UR:s breda utbud av kunskapsprogram fritt tillgängliga att titta och lyssna på - när du vill, hur du vill.

UR finns till för dig och för dem du bryr dig om. Vi har ett särskilt fokus på barn och unga och ger dig som är lärare eller förälder verktygen att förklara, förtydliga och fördjupa så att fler kan klara skolan.

UR gör program som ingen annan gör. Med hjälp av mediers kraft omvandlar vi fakta till lärande upplevelser som engagerar, berör och gör det komplexa begripligt. Genom att kombinera journalistik med pedagogik förstärker och stöttar vi både i utbildningen och i samhällsutmaningar där oberoende och pålitlig kunskap behövs.

UR:s program fyller alltid ett behov - ibland för många, ibland för några få. Vi tror på allas möjlighet att verka och påverka i samhället utifrån sina egna förutsättningar.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor heltid
Tillsvidare

Sveriges Utbildningsradio AB
Oxenstiernsgatan 34
10510 Stockholm

Ansök senast 8 juni
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-06-08
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.ur.se
Tillbaka