vi söker frilansande kommunikatör

Folkoperan

Beskrivning:
Till hösten har vi premiär på två stora föreställningar; operan Askungen och musikteaterföreställningen Tidens larm samt ett antal gästspel och samarbeten. Vi behöver därför stärka upp vårt lilla team med en kreativ frilansande kommunikatör med digital bredd. Du har gärna något års yrkeserfarenhet från en marknads- eller kommunikations-avdelning med tyngdpunkt på digitala medier och medierelationer.

Visstids/projektanställning på plats på Folkoperan från 1 augusti – 15 oktober 2023.

Vi söker dig som hittat hem i det sociala medielandskapet, är vass på PR och kan skapa innehåll som engagerar såväl våra publikgrupper som media och beslutsfattare. Du har ett strategiskt tänk men framför allt ett stort operativt driv. Du är en stilistisk skribent som lätt producerar målgruppsanpassade texter och kan göra enklare formgivning i InDesign och Photoshop. Du känner dig bekväm med att fota och filma när behov uppstår. Du initiativrik och drivande i PR-arbete, har förståelse för mediebearbetning och ett plus är om du har ett kontaktnät hos journalister och skribenter.

Arbetsuppgifter i korthet:
– Producera (film/bild/text) och publicera innehåll på vår hemsida och i våra sociala mediekanaler.
– Driva PR- och pressarbete inför större produktioner och projekt
– Se till att annonsplan genomförs i enlighet med budget
– Genomföra och publicera planerade aktiviteter i nära kontakt med innehållsleverantörer som reklambyrå, webbyrå, formgivare, fotografer, filmare m.m.

Parallellt med dessa fokusområden stärker du upp avdelningen och teatern när och där det behövs.

Det är ett plus om du är kulturintresserad och har erfarenhet av
– Aktivt PR-arbete
– Publiceringsverktyg för webb (vi använder WordPress)
– Filmredigering
– Meta Business Manager
– Mailchimp
– Marketing automation
– MyNewsdesk

Om tjänsten:
Du blir del av ett litet marknadsförings- och kommunikationsteam med en kommunikatör, en sälj- och foajéansvarig samt en kommunikationschef.
Tjänsten är en visstids-/projektanställning/frilansuppdrag på heltid (40 timmar/vecka) från 1 augusti till 15 oktober och utförs i huvudsak på plats på Folkoperan i Stockholm. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Ansökan:
Skicka ditt CV och en personlig presentation till jobb@folkoperan.se
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-06-15
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.folkoperan.se
Tillbaka