vi söker ekonomichef

Regionteater Väst

Beskrivning:
Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6–16 år. Vi har två produktionshus – ett i Borås för dans och ett i Uddevalla för teater. Regionteater Väst är ett aktiebolag och ägs av Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.

Om tjänsten:
Som ekonomichef ansvarar du för Regionteater Västs ekonomiska frågor. Du rapporterar till vd och ingår i bolagets ledningsgrupp. Dina arbetsuppgifter innebär bl.a. ansvar för redovisning och bokslut. Du driver arbetet med budget, uppföljningar, analyser och prognoser i samarbete med vd och avdelningschefer samt upprättar månads- och årsbokslut. Du rapporterar till bl.a. Västra Götalandsregionen och Statens Kulturråd. Du ansvarar för löneadministrationen tillsammans med en lönehandläggare och är sakkunnig inom HR när det gäller frågor om till exempel arbetsrätt, skatter, försäkringar, avtal och löner. Som ekonomichef har du personalansvar för en medarbetare på ekonomiavdelningen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av Vismas ekonomi- och löneprogram är meriterande. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. För att trivas i vårt arbetsklimat tror vi att du är intresserad av kultur och scenkonst. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.

Ansökan görs via Västra Götalandsregionens rekryteringssystem
Sista ansökningsdag 20 augusti 2023.

Anställning:
Tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Som en del av introduktion kommer du få möjlighet att jobba parallellt med nuvarande ekonomichef under en period.
Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad 100 %.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vid anställning ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas, enligt Lagen om belastningsregister (2013:852). Tänk på att det kan ta tid att få utdraget, så beställ i god tid.

Kontakt:
Maria Hägglund, Vd Regionteater Väst, maria.hagglund@regionteatervast.se
Ulf Ökvist, Fackförbundet Scen & Film Avd. 28, ulf@regionteatervast.se

Vi har semesterstängt 23/6–6/8. Frågor besvaras före och efter denna period.

Regionteater Väst är en del av Västra Götalandsregionen och medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst samt har kollektivavtal.
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-08-20
Produktionsplats: Uddevalla/Borås Ansök här
Webbsida: www.regionteatervast.se
Tillbaka