söker maskör

Beskrivning:
Astrid Lindgrens Vimmerby Aktiebolag driver två besöksmål. I Astrid Lindgrens Värld kan du möta Astrids berättelser och karaktärerna från böckerna och filmerna -och på Astrid Lindgrens Näs kan du fördjupa din kunskap om Astrid Lindgrens liv och gärning. Vi är 67 tillsvidareanställda, och ca 550 säsongsanställda medarbetare. Hos oss är alla en lika viktig del i att skapa en äkta och genuin upplevelse av Astrid Lindgrens berättelser, och sprida kunskapen om hennes liv och gärning.

Arbetet som maskör på Astrid Lindgrens värld innebär att du hanterar skådespelarnas mask, med stark betoning på hår och peruk inför säsong. I arbetsuppgifterna för denna tjänst ingår även designarbete till produktionerna i parken där du i samråd med övriga i det konstnärliga teamet designar mask och peruk till karaktärerna i Astrid Lindgrens berättelser.

Du ansvarar också för att kostnadsberäkna, planera, och producera maskuttrycket samt att arbetsleda frisörer. Färgning och klippning av skådespelares hår ingår också i tjänsten. Du har ansvar för underhåll av mask och perukmaterial samt ett ansvar för löpande arbete på avdelningen såsom inköp och underhåll.

Eftersom all vår teater sker utomhus och under devisen att allt är äkta och sker i ögonblicket samt att våra skådespelare mellan föreställningarna möter våra besökare ställs speciella krav på det konstnärliga uttrycket och på hållbarheten. Tjänsten består till största delen av arbete med hår.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå eller motsvarande inom mask och peruk minst 3 år eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vana av klippning, färgning, stilfrisering och peruk är ett krav. Tidigare erfarenhet av arbete med teaterproduktion är meriterande, vi anser också att personlig lämplighet är av stor betydelse. Vi ser gärna att du är en person som kan brinna för uppgiften att levandegöra Astrid Lindgrens författarskap och som finurligt hittar sätt att förstärka känslan av genuinitet och realism som vi strävar efter.

Som person är du prestigelös, hjälpsam, serviceinriktad och anpassningsbar. Du tar stort eget ansvar, är van att arbeta självständigt men har också mycket lätt för och gillar att arbeta i grupp och samarbeta. Du känner, liksom vi, stolthet över att få arbeta med det finaste av alla varumärken, Astrid Lindgren.

Anställningen är allmän visstidsanställning bestående av enstaka dagar under hösten 2023 och från 1 mars 2024 till 20 maj 2024 en visstidsanställning med tjänstgöringsgrad om 100 % under perioden.

Lön, timlön enligt kollektivavtal.
Vi är öppna för uppdragstagare.
Sista ansökningsdag 30 sep.

För frågor kontakta Nicholas Lindström, teaterchef 0492-79806.

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-09-30
Produktionsplats: Vimmerby Ansök här
Webbsida: www.alv.se
Tillbaka