vi söker systemansvarig till den scentekniska avdelningen

Beskrivning:
Dramaten har som uppdrag att vara den ledande institutionen inom teaterns område och som nationalscen stå på högsta nivå när det gäller utveckling, förnyelse och konstnärlig kvalitet samt hantverksskicklighet i ateljéer och verkstäder. Dramatens repertoar omfattar svenska och internationella klassiska och moderna verk, och ger utrymme åt nyskapande scenkonstnärer. Dramaten strävar efter att nå en mångfald av yrkesgrupper och vara en samlingspunkt för offentliga möten och samtal.

Har du ett stort intresse för tekniska system och nätverk för scenkonst- och eventbranschen? Välkommen att söka tjänsten som systemansvarig vid Dramatens scentekniska avdelning.

På den scentekniska avdelningen arbetar cirka 60 personer med att på våra fem scener skapa de bästa förutsättningarna för genomförandet av Dramatens produktioner. Tjänsten är placerad på utvecklingssektionen vilken arbetar mot alla Dramatens scener och övrig verksamhet.

Om rollen:
Som systemansvarig ansvarar du för avdelningens nätverkstekniska system och infrastruktur med lösningar för ljus, ljud, bild och scen.

Du arbetar självständigt med att planera såväl installationsarbeten som löpande service och underhåll. Du hanterar felsökning, modifieringar, driftsättning samt följer upp med dokumentation för system och utrustning. Du introducerar och handleder dina kollegor i arbetet med systemen.

Vad vi söker dig som har:
– Mycket goda data- och nätverkskunskaper.
– Stor erfarenhet av att arbeta med IT-baserade system inom scenkonstområdet.
– Felsökning av IT-baserade system.
– God kunskap om videodistribution.
– Gediget intresse för ny och innovativ teknik.
– Produktionsteknisk erfarenhet.
– Erfarenhet av att förbättra och utveckla system.

Du behöver ha god kännedom om ett eller flera av dessa system:
– MA-lightning,
– Disguise
– Dante
– CAD
– Vectorworks
– Depence2
– Capture
– Quickchannel

Som person har du ett stort engagemang i ditt arbete, löser dina uppgifter med hög kvalitet och är serviceinriktad. Du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Du har förmågan att arbeta självständigt såväl som i grupp och att kommunicera med berörda parter i ditt arbete.

Vad vi erbjuder:
Dramaten erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi från våra olika professioner arbetar gemensamt med att skapa goda förutsättningar för scenkonst. Vår uppgift är att gemensamt med tillgängliga resurser förverkliga de gästande teamens visioner för föreställningarna. Vi eftersträvar hög yrkesmässig kompetens kombinerat med en vilja att undersöka och utveckla metoder och roller.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) med 6 månaders provanställning, tillträde sker snarast efter överenskommelse.
Arbetstiden följer verksamhetens behov och är huvudsakligen förlagd till dagtid på vardagar, men arbete kan även förekomma kvällar och helger.

Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal med Scen & Film, DIK och Musikerförbundet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 1 oktober 2023.

Kontakt:
Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Chef för utvecklingssektionen Daniel Boll daniel.boll@dramaten.se.

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-10-01
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.dramaten.se
Tillbaka