Kulturhuset Stadsteatern söker ljudtekniker till Stora scenen

Stockholms Stadsteater

Beskrivning:
Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholms stad och en av norra Europas största kulturinstitutioner. Kulturhuset Stadsteatern finns vid Sergels torg, i Skärholmen, i Vällingby, Husby samt sommartid i Stockholms parker med Parkteatern. Kulturhuset Stadsteatern ska vara en angelägenhet för alla stockholmare med yttrandefrihet och den konstnärliga friheten som grund.

Är du en erfaren ljudtekniker och vill arbeta på en av Stockholms största teaterscener? Vill du ingå i ett team av talangfulla och roliga kollegor? Då är detta jobbet för dig! Johan Ehn är tillträdande chef och teknisk samordnare för ljudet på Stora scenen på Kulturhuset Stadsteatern. Låt oss prata lite kort med honom för att höra närmare vad det är frågan om!

Hallå där Johan Ehn! Skulle du kunna berätta lite om vad som gör Stora scenen och Kulturhuset Stadsteatern så speciell som arbetsplats?
- Absolut! Vi är en del av föreställningstekniska enheten som ansvarar för att utrusta och göra verklighet av olika produktioner och evenemang vid Sergels torg. Det är en plats där konst möter teknik på ett mycket spännande sätt. Vi har ett tiotal scener och ett team på cirka 100 personer som jobbar inom scen, ljus, ljud och bild. Vårt arbete sträcker sig från teaterföreställningar till musikaler, författarsamtal, cirkus och konserter. Här får man möjlighet att vara en del av något stort och kreativt.

Kan du berätta lite mer om vilka arbetsuppgifter och ansvarsområden en ljudtekniker på Stora scenen skulle ha?
- Som ljudtekniker på Stora scenen är du en nyckelspelare i produktionsteamet. Ditt arbete innefattar allt från att ta fram ljud- och musikelement till att programmera i Qlab, hantera mikrofoner och ansvara för orkestermixningen.

Du kommer också rigga ljudutrustning och att stödja det övergripande ljudtekniska arbetet för produktionerna. Dessutom är vi ett team som arbetar tätt tillsammans, så du kan förvänta dig att hjälpa till med scenomställningar och att stötta ljus- och videofunktionerna vid behov.

Vilka är de viktigaste tekniska färdigheter och kunskaper som du ser som nödvändiga för en ljudtekniker på Stora scen?
- För att lyckas i rollen som ljudtekniker på Stora scen är det viktigt att ha starka kunskaper i Qlab och erfarenhet av nätverksprotokoll som Dante. Erfarenhet av Yamaha-mixerbord är en stor fördel, och om du tidigare har arbetat med musikaler eller repertoarteater är det också meriterande. Vi ser det också som positivt att ha genomfört Audinates webbaserade utbildning i Dante.

Det låter som en spännande möjlighet för ljudtekniker med olika erfarenheter. Vilka fördelar ser du som de mest lockande att arbeta på Stora scen och Kulturhuset Stadsteatern?
- För det första är vårt team fyllt med talangfulla och roliga kollegor som är dedikerade till sitt arbete. Vi värdesätter också arbetslivsbalansen och ger våra medarbetare möjlighet att påverka detta. Dessutom, som en av Stockholms största teaterscener, har du möjlighet att arbeta med några av de mest framstående konstnärerna och produktionerna. Slutligen, det varierande arbetet och användningen av den bästa tekniska utrustningen gör varje arbetsdag spännande och utmanande.

Förresten, vad är det här för slags tjänst och när börjar man?
- Det är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Arbetet är schemalagt och utförs både på dagtid och kvällar och helger. Tillträde är enligt överenskommelse, men vi hoppas att du kan börja den 1 november!

Det låter ju toppen! Om jag nu är peppad på detta, vad ska jag då göra?
- Om du har några fler frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till Lina Kramar som är scenchef på Stora scenen. Henne når du på lina.kramar@kulturhusetstadsteatern.se. Annars är det bara att söka! Vi kommer att läsa ansökningar fortlöpande så tjänsten kan bli tillsatt så fort vi hittat rätt person. Så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Fackliga företrädare:
Scen och Film avd 3 Urban Riismark urban.riismark@kulturhusetstadsteatern.se
Akademikerföreningen Alice Kassius Eggers alice.kassius@kulturhusetstadsteatern.se

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-10-22
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.stadsteatern.stockholm.se
Tillbaka