söker Ljustekniker

Beskrivning:
Dramaten söker vikarierande ljustekniker till Lilla scen

Dramaten söker ljustekniker till Lilla scen, en av fem sektioner inom Dramatens tekniska avdelning. På Lilla scen arbetar runt 20 tekniker varav fem ljustekniker med att skapa de bästa förutsättningarna för genomförandet av Dramatens produktioner.

Rollen:
Din huvudsakliga uppgift är programmering av ljusbord. Du kommer även att köra föreställning, arbeta med riggning och riktning av ljus, samt underhåll av utrustning. Som tekniker på Dramaten deltar du i scenens gemensamma arbete med bygge och omställningar på scenen samt kör vid behov föreställningar.

Vi söker dig som har:
• Mycket goda kunskaper i MA Lighting system
• Erfarenhet av rigg och drift av rörligt- och konventionellt ljus
• Erfarenhet från scenkonstbranschen.
• Vana att hantera ljusritningar och visualiseringar
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på repertoarteater och med video.

Du har en god förmåga att arbeta självständigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Då stor del av arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer vi också höga krav på förmåga att kommunicera och samarbeta.

Vad vi erbjuder:
Dramaten erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi från våra olika professioner arbetar gemensamt med att skapa goda förutsättningar för scenkonst. Vår uppgift är att gemensamt med tillgängliga resurser förverkliga de gästande teamens visioner för föreställningarna. Vi eftersträvar hög yrkesmässig kompetens kombinerat med en vilja att undersöka och utveckla metoder och roller.

Tjänsten är ett vikariat på heltid från 1 december 2023 till 31 maj 2024. Arbetstiden följer verksamhetens behov och är schemalagd där både vardagar, kvällar och helger förekommer.

Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal med Scen & Film, DIK och Musikerförbundet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 8 oktober 2023. Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av scenchef Jenny Larsson jenny.larsson@dramaten.se

Fast lön
Anställningsvillkor Heltid

Kungliga Dramatiska Teatern AB
Nybrogatan 2
10241 STOCKHOLM

Kontakt:
Tsione Thybäck, HR-Specialist, tsione.thyback@gmail.com
0703726104

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-10-08
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.dramaten.se
Tillbaka