söker flera turnerande tekniker inför vårterminen 2024

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Riksteatern är en folkrörelse. Ca 38 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i riksteaterföreningar över hela landet. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett särskilt ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla, överallt. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet.

Teknik & Ateljéer har i uppdrag att bemanna, tillverka och utrusta Riksteaterns turnerande produktioner med hög kvalitet, kompetens och god arbetsmiljö i fokus.

Vi söker nu ett antal medarbetare till vårens produktioner. Tjänsterna är visstidsanställningar som varierar i längd beroende på aktuell produktion. Vissa av tjänsterna kan komma att kombineras med uppdrag som turnéledare. Det är ett krav att du har B-körkort samt att du har erfarenhet av att turnera och har arbetat med teater och/eller dans.

Vi arbetar i en mångfald olika produktioner och möter många olika människor, både tjänstepersoner och ideellt engagerade. Det är meriterande om du behärskar fler språk än svenska, till vissa produktioner är svenskt teckenspråk meriterande. Vi strävar efter en bredd i erfarenheter och kompetenser samt en jämn könsfördelning i verksamheten.

Tekniker på Kostym & Rekvisita:
Arbetet kräver gedigen erfarenhet av teaterarbete, grundläggande sömnad, hantering och framtagning av rekvisita, samt administrativt kunnande. Kunskaper i stilhistoria och materiallära är meriterande.

Tekniker på Scenteknik:
Arbetet kräver erfarenhet och kompetens av att vara arbetsledande scenmästare, mycket gott administrativt kunnande och datorvana.

Tekniker på Ljud, Ljus och Bild (LLB):
Du kommer att ansvara för en kombination av teknik som behövs under föreställningarna. Teknikområdena är i första hand ljud, ljus, och bild.

Samtliga tjänster kräver en dokumenterad kompetens baserad på erfarenhet eller utbildning inom dessa teknikområden.

Övrigt
Mer information om respektive produktion kan du finna på www.scenkonstportalen.se och www.riksteatern.se

Kontakt:
Malin Eriksson, chef Kostym & Rekvisita, 08-531 99 212
Eva Poysti, chef Scenteknik, 070-6375901
Matz Palmklint, chef LLB, 070-637 59 74
Karin Gunnarsson, Fackförbundet Scen & Film avdelning 15, 08-531 99 178

Ansök senast den 1 oktober 2023.
Välkommen med din ansökan!

Läs mer och ansök nere till höger

Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-10-01
Produktionsplats: Stockholm, turnerande Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka