vi söker Inspicient till Stora scenen

Stockholms Stadsteater

Beskrivning:
Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels Torg producerar cirka 20 scenkonstproduktioner per år huvudsakligen på Stora, Klara och Lilla scen. Som inspicient ingår du i producentenheten inom produktionsavdelningen, men har breda kontaktytor i hela verksamheten. Inom avdelningen finns förutom inspicienter även producenter, föreställningsteknik, dekorverkstad samt kostym- och mask.

Arbetsuppgifter:
Som inspicient har du koll på allt som sker på scen eller i repsalen. Du följer produktionerna från repetitionsstart till sista föreställning. Inspicienten är en slags koordinator som har kontakt med ljud-, ljus- och scenteknik, med kostym och mask samt med de medverkande. Du jobbar nära producent, regissör och de tekniskt ansvariga och ser till att allt löper på så smidigt som möjligt. Du ansvarar bland annat för repetitionsschema, tidrapportering och bokning av kostym- och maskprov.

I föreställningsläge arbetar du i nära samarbete med det tekniska teamet, publikvärdar och givetvis ensemble. Under föreställningen sköter du kallningar och passningar och har ansvar för insläpp, utsläpp och eventuell utrymning. Du tar beslut kring allt som gäller föreställningens gång och håller koll på arbetet med dekor, rekvisita och scenteknik.

Kompetens:
Vi söker dig som har flerårig vana från arbete som inspicient eller så har du fått relevant erfarenhet exempelvis från arbete inom föreställningsteknik, från produktionsledning eller som regiassistent. Du känner dig bekväm i rollen som arbetsledare och har förmåga att snabbt få överblick. God kunskap om konstnärliga produktionsprocesser. Du förstår villkoren för scentekniskt arbete.

Det är meriterande om du arbetat med musikteater.

Som person är du tydlig, entusiasmerande och drivande. Du har integritet och är lätt att samarbeta med. Du har lätt för att göra dig förstådd och är samtidigt bra på att lyssna på andra.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Observera att urval kommer att ske löpande varför vi uppmanar dig att inte vänta på sista ansökningsdag.

Villkor:
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Du arbetar regelbundet på kvällar och helger.

Fackliga företrädare:
Scen & Film avd 3 Urban Riismark urban.riismark@kulturhusetstadsteatern.se
Akademikerföreningen Alice Kassius Eggers alice.kassius@kulturhusetstadsteatern.se

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-10-15
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.stadsteatern.stockholm.se
Tillbaka