Vi söker LLB tekniker med huvudsaklig inriktning på ljus och bild

Folkoperan

Beskrivning:
Folkoperan är ett folkets operahus. Vi kallar oss Södermalms mest högljudda granne och innanför våra dörrar lever vår vackra och viktiga konstform. Utan tyglar och lojaliteter tar vi oss an och ger oss hän med nytt, gammalt och eget – på vårt eget sätt. Det är smalt och brett men framförallt överraskande. Här håller vi operans hantverk lika högt som vårt konstnärliga mod och vi litar på dramat, konsten, musiken och vår publik. Folkoperan är ett litet operahus som har en stor verksamhet, vilket gör att samarbete mellan enheterna är en förutsättning. Varje år gör Folkoperan tre egna produktioner och vi har även uthyrningar och samarbeten.

Folkoperan söker dig som har flera års arbetslivserfarenhet och/eller utbildning inom området; ljus, bild och till viss del ljud. Det är viktigt att du har lätt att kommunicera och samarbeta.

Du ska vara väl bekant med att programmera ljus och bild samt att handha och konfigurera video- och projektionsutrustning. Du skall ha erfarenhet av att arbeta med MA3. Du ska också ha lätt för att sätta dig in i de olika tekniska systemen på teatern.

Tjänsten ingår i Folkoperans tekniska enhet. Som ljus-, ljud- och bild-tekniker är du delaktig i avdelningens dagliga verksamhet och medverkar under produktion av en föreställning eller ett event. I arbetet ingår planering, riggning, föreställningsdrift, underhåll av teknisk utrustning samt programmering av ljusbord efter ljussättarens intentioner.

Arbetet är periodvis fysiskt krävande.

Du är en serviceinriktad person med erfarenhet och/eller utbildning inom fältet.

Körkort med B-behörighet är meriterande.

Folkoperan vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tillträde 15 januari 2024. Varaktighet till och med 31 maj 2024.

Tjänsten omfattar heltid. Arbetstiden kommer att vara förlagd både dagtid och kvällstid. Lön enligt kollektivavtal.

Ansökan tas emot via e-post. Ange referenser.
Ansökan ska vara Folkoperan tillhanda senast 4 december 2023.

Ansökan skickas till jobb@folkoperan.se

Kontakt:
Teknisk producent/chef, Mina Lundstedt, 070-749 14 22
mina.lundstedt@folkoperan.se

Facklig representant:
Scen & Film, Matilda Carlsson, 070-845 21 10
matilda.carlsson@folkoperan.se

Ansök o läs mer nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-12-04
Produktionsplats: Stockholm Ansök här
Webbsida: www.folkoperan.se
Tillbaka