söker Producent folk- och världsmusik

Region Gävleborg, Kultur & Kompetensnämnd

Beskrivning:
Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Kultur Gävleborg ansvarar för Region Gävleborgs kulturverksamheter inom kultursamverkansmodellen samt regionens konstsamling. Vi samarbetar med många aktörer inom och utanför länet. Verksamheten rymmer strateger, verksamhetsutvecklare och producenter inom musik, dans, konst, film, crossmedia, hemslöjd, bibliotek, litteratur och världsarv. Tillsammans arbetar vi för att förverkliga intentionerna i den regionala kulturplanen https://www.regiongavleborg.se/samverkanswebben/kultur/regional-kulturplan-gavleborg/regional-kulturplan-2023-2026/

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som brinner för musik och som vill få andra att känna likadant. Som producent är du länken mellan artister och arrangörer, institutioner och eldsjälar och din lyhördhet och förmåga att inspirera är det som får dem att mötas. I rollen som producent ingår att strategiskt arbeta för att stärka och utveckla folk- och världsmusikgenren. Detta genom att skapa och utveckla både interna och externa nätverk.

Kultur Gävleborgs team för musik erbjuder konserter och projekt inom alla genrer för alla åldrar. Vi anlitar frilansande musiker, samarbetar med länets konsertarrangörer och jobbar för ett levande och varierat musikliv i hela länet. Du kommer att ingå i gränsöverskridande samarbeten och projekt med övriga verksamhetsutvecklare hos oss. Du kommer också att samarbeta med institutioner, kommuner, föreningslivet och fria aktörer.

Som producent hos oss kommer du bland annat att:
• Ansvara för våra offentliga konserter, festivaler och projekt främst inom folk- och världsmusik, men även för samarbeten mellan olika konstarter.
• Sätta samman vårt konsertutbud i folk- och världsmusikserien FolkmiX och håller i kontakter med artister och arrangörer.
• Entusiasmera och stötta våra konsertarrangörer.
• Driva vår ungdomsorkester Gävleborgs Ungdoms Folkband, GUF.

Läs mer här om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stor egen drivkraft med förmåga att arbeta självständigt mot gemensamma mål. Du har en pedagogisk ådra och du har god social kompetens och ett praktiskt och organisatoriskt sinne. Du är van att samarbeta med andra och du har ett gott kontaktnät inom genren och inom svenskt och gärna internationellt musikliv i stort.

I rollen som producent ska du ha:
• En gedigen musikbakgrund med ett genuint intresse för och breda kunskaper om musik, framför allt inom folk- och världsmusik.
• En god administrativ förmåga.
• Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat producentarbete inom scenkonst för musik.
• En fördjupad förståelse för strategiskt och främjande arbete inom musikgenren.
• Vana att arbeta i projekt.
• Erfarenhet av och tycka om att samarbeta med föreningslivet.
• God förmåga att tala och skriva svenska och engelska.
• B-körkort.
• Grundläggande datorkunskaper.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

ÖVRIGT
Med 7 500 medarbetare är vi länets största arbetsgivare. Det ger oss styrka att driva utvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Vårt uppdrag är spännande och komplext. Oavsett vilken roll du har hos oss hjälper du invånarna i länet och gör nytta i samhället. Vi ligger i framkant i samhällsutvecklingen och satsar på att du som medarbetare ska få växa och utvecklas. Hos oss får du använda hela din kraft för att tillsammans med dina kollegor skapa framtidens Gävleborg.

Förvaltningen trafik, kultur och folkhögskolor samlar vårt arbete med länets kollektivtrafik, kultur samt utbildning och folkbildning. Vi som arbetar här ser till att tåg och bussar rullar, att Gävleborg har ett aktivt kulturliv och att den som vill, kan utbilda sig, växa och utvecklas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Lön enligt avtal.
Anställningsvillkor heltid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2024-01-15

Tjänsten är ett vikariat till och med 2024-07-14.

REGION GÄVLEBORG
Rektorsgatan 1
80188 Gävle

Kontaktpersoner:
Carin Palmqvist Isaksson, avdelningschef
carin.palmqvist.isaksson@regiongavleborg.se
072-215 09 71
Camilla von Bothmer, musikhandläggare
camilla.von.bothmer@regiongavleborg.se
026-15 59 77
Fackliga kontaktpersoner
Helen Rangsmo Lundvall, Vision
helen.rangsmo.lundvall@regiongavleborg.se
026-15 59 88
Jenny Nilsson, SACO/DIK
jenny.j.nilsson@regiongavleborg.se
026-15 54 94

Ansök senast 11 december
Ange referens RS 2023/2824 i din ansökan
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-12-11
Produktionsplats: Gävle Ansök här
Webbsida: www.regiongavleborg.se
Tillbaka