Vi söker kostymmästare

Beskrivning:
Uppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Som institutionsteater förvaltar vi traditioner och kulturarv samtidigt som vi vill förnya scenkonsten. Stora scenproduktioner och dramatiska verk, musikteater, monologer och kammarspel tillsammans med gästspel och publiksamtal, når omkring 80 000 personer varje år.

Jobba med oss på en av landets främsta stadsteatrar!

Vi söker en driven kostymmästare för ett föräldravikariat under perioden 1 mars 2024 till och med 28 februari 2025.

Du kommer att vara en del i kostymavdelningen som består av en tillskärare, en herrskräddare, en patinerare, en påklädare samt två kostymmästare, varav den ena ska gå på föräldraledighet.

Tjänsten innebär att arbeta som kostymmästare till våra kommande produktioner. Från kostymavdelningen utses en medarbetare som pjäskontakt till varje produktion. I arbetet ingår också löpande underhåll av ateljé och förråd. Ateljéns olika funktioner samverkar i ett gemensamt lagarbete.

Vi söker dig som har relevant utbildning i skrädderi och som är van att organisera. Erfarenhet från liknande arbete tror vi är en framgångsfaktor. Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. Som person är du strukturerad, driven och har god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Arbetet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga.

De tekniska avdelningarna vid Uppsala stadsteater arbetar i samverkan med varandra varför vi lägger stor vikt vid din förmåga att se helheter.

Anställningsvillkor:
Vikariat. Heltid. Tillträde 1 mars 2024.

Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och vill öka vår mångfald. Uppsala stadsteater eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast den 17 december 2023. Klicka här för att söka tjänsten.

Kontakt:
Sari Nuttunen, Kostym och maskchef, sari.nuttunen@uppsalastadsteater.se
Gina Ivarsson, HR-partner, 018–7274136
Facklig företrädare för Fackförbundet Scen & Film, Agnes Krasse, 018–7273365.

Ansök nere till höger


Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2023-12-17
Produktionsplats: Uppsala Ansök här
Webbsida: www.uppsalastadsteater.se
Tillbaka