Ljudansvarig/ljudtekniker till Göteborgs Stadsteater

Beskrivning:
Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Eftersom Jörgen går i pension söker vi nu en ljudansvarig/ljudtekniker till Stadsteaterns scener vid Götaplatsen. Som ljudansvarig/ljudtekniker ansvarar du för inköp och upphandling av ljudtekniskt material, investeringsplanering samt drift och underhåll av teaterns ljudanläggningar för scenerna. Där ingår också ansvar för de föreställningstekniska anläggningarna för internkommunikation, ljud- och bildövervakning av scenerna, anläggningar för utrop till publik och personal samt våra anläggningar för publik med behov av hör-, syn- och texthjälp.

Du ansvarar för att i samarbete med teaterns produktionsbundna ljudtekniker kostnadsberäkna, planera och samordna ljudtekniken i och mellan produktionerna på teaterns scener. Du kan också själv komma att få ta ansvar som ljudtekniker för någon produktion varje år. Då ingår du som en del i scenteamet och deltar, förutom inom dina specialområden, i samtliga arbetsuppgifter inom teamets ansvarsområde vid t.ex. omställningar på scenen.

Arbetstiden är i huvudsak dagtid, måndag till fredag, men kan undantagsvis innebära kvälls och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER:
Vi söker dig som har utbildning inom och erfarenhet av ljudtekniskt arbete på en nivå motsvarande treårig högskola.

För att lyckas i rollen behöver du ha kunskap och erfarenhet av större flerkanaliga ljudanläggningar, med program för ljudredigering och för avveckling av ljudeffekter. Du behöver även kunna teknik för trådlösa mikrofoner. Kompetens inom liveljud för orkester är meriterande, då det förekommer i vissa produktioner.

Som person tar du initiativ och ser till att arbetet går framåt och har god förmåga att både arbeta självständigt och i team. Du bidrar med nya idéer och perspektiv till situationer som behöver lösas. Att du värdesätter goda relationer och samarbete är en självklarhet. Eftersom tjänsten innebär inköp och upphandlingsansvar samt planering av investeringar inom området är det även viktigt att du är en god administratör med förmåga att planera ekonomiskt och långsiktigt.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ teater till alla göteborgare.

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten. Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetslivserfarenhet: Ljudtekniker: erfarenhet efterfrågas

Lön enligt avtal.
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2019-06-10 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner:
Andrea Wettergren, Personalchef, Telefonnummer: 031-7087013, andrea.wettergren@stadsteatern.goteborg.se
Göran Henning, Föreställningsteknisk chef, Telefonnummer: 031-708 70 17, goran.henning@stadsteatern.goteborg.se
Fackliga kontaktpersoner
Ingela Collin, Teaterförbundet, Telefonnummer: 031-7087038, fackstyrelsen.avd4@stadsteatern.goteborg.se

Göteborgs Stad , Göteborgs Stadsteater
Box 5094
40222 Göteborg

Sök jobbet senast 5 april 2019
Ange referens A862133.

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-04-05
Produktionsplats: Ansök här
Webbsida: www.stadsteatern.goteborg.se
Tillbaka