Turnerande tekniker för vårterminen 2020

Riksteatern Norsborg

Beskrivning:
Heltid flera tjänster
3 - 6 månader
Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner.

Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vi behöver utöka våra enheter med ett antal kunniga, kommunikativa, lösningsinriktade, strukturerade och socialt kompetenta tekniker som ska arbeta både under repetition och turné på vårens produktioner som huvudsakligen löper i perioder mellan januari 2020 till juni 2020. Tjänsterna är visstidsanställningar som varierar i längd beroende på aktuell produktion. Vissa av tjänsterna kan komma att kombineras med uppdrag som turnéledare. Det är ett krav att du har B-körkort samt att du har erfarenhet av att turnera och har arbetat med teater och/eller dans. Övriga krav, se under respektive enhets beskrivning.

Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.

Den tekniska delen av scenkonstbranschen i Sverige har en mycket ojämn könsfördelning. Detta återspeglas även hos Riksteatern där LLB och scenteknikenheterna är starkt mansdominerade medan Kostym och rekvisitaenheten är starkt kvinnodominerad. Vi har ambitionen att motverka att denna starka könsuppdelning mellan olika yrken består i längden. Vi arbetar aktivt med att bredda poolen av sökanden, genom noggrann, saklig och samlad bedömning av olika kompetenser hoppas vi kunna se en utveckling som motverkar könssegregationen.

Tekniker på Kostym & Rekvisita:
Arbetet kräver gedigen erfarenhet av teaterarbete, grundläggande sömnad, hantering och framtagning av rekvisita, samt administrativt kunnande. Kunskaper i stilhistoria och materiallära är meriterande.

Tekniker på Scenteknik:
Arbetet kräver erfarenhet och kompetens av att vara arbetsledande scenmästare, mycket gott administrativt kunnande och datorvana.

Tekniker på Ljud, Ljus och Bild (LLB):
Du kommer att ansvara för en kombination av teknik som behövs under föreställningarna. Teknikområdena är i första hand ljud, ljus, och bild.

Samtliga tjänster kräver en dokumenterad kompetens baserad på erfarenhet eller utbildning inom dessa teknikområden.

Övrigt
Mer information om respektive produktion kan du finna på www.scenkonstportalen.se och www.riksteatern.se

Har du frågor om tjänsterna? Kontakta:
Malin Eriksson, chef Kostym & Rekvisita, telefonnummer: 08-531 99 212
Mikael Ekbäck, chef Scenteknik, telefonnummer: 070-510 49 07
Karin Anghammar, chef LLB, telefonnummer: 070-682 97 01
Karin Gunnarsson, Teaterförbundet avdelning 15, telefonnummer: 08-531 99 178

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 37 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten och Tyst Teater är en del av Riksteatern. Läs mer på riksteatern.se

Arbetslivserfarenhet:
Scentekniker, erfarenhet efterfrågas (Krav)
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor 100 %
Visstidsanställning till 2019-12-31

Riksteatern
Hallundavägen 30
14583 Norsborg

Ansök senast 24 september
Ange referens 2019/27 i din ansökan
Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2019-09-24
Produktionsplats: Botkyrka i Stockholms läm Ansök här
Webbsida: www.riksteatern.se
Tillbaka