Konstnärlig chef teater

Regionteater Väst

Beskrivning:
Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater.

Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6-16 år. Regionteater Väst har två produktionshus, ett i Borås för dans och ett i Uddevalla för teater.

Verksamheten omsätter årligen ca 50 mkr och 55 årsarbeten varav ett 40-tal tillsvidareanställda – konstnärer, tekniker och administratörer – alla med fokus på att ge barn och unga en möjlighet att möta en levande scenkonst som placerar deras röster i centrum. Vi spelar ungefär 500 föreställningar under ett år och möter ca 45 000 personer.

Vi erbjuder ett roligt och varierat arbete med mycket ansvar i en kreativ miljö. Du blir en del av den regionala utvecklingen med fokus på barn och unga. Vi söker dig som vill fördjupa och utveckla arbetet på den konstnärliga avdelningen teater och som också är intresserad av ett nära samarbete med vår andra konstnärliga avdelning, dans.

Om arbetet
Som konstnärlig chef teater erbjuder vi dig ett utvecklande och kvalificerat arbete där du arbetar såväl strategiskt som operativt. Du leder vårt konstnärliga arbete och dina medarbetare i det dagliga arbetet, du har ett direkt personalansvar för personalen på den konstnärliga avdelningen, 8 skådespelare, 1 dramaturg plus produktionsanställda. Du ansvarar för repertoaren och arbetet med att ta fram, organisera, planera och utveckla den. Som stöd i det arbetet har du genom den konstnärliga avdelningen ett konstnärligt råd som du arbetsleder.

Du projekterar och vidareutvecklar nya former för deltagande, initierar samarbeten med andra institutioner och fria konstellationer såväl lokalt, regionalt som nationellt. Du utvecklar internationella relationer samt företräder och stärker Regionteater Väst i relevanta nätverk. Du medverkar till att skapa samt utveckla ett ökat intresse för scenkonst genom bolagets publikinriktade aktiviteter.

Du ingår i bolagets ledningsgrupp och din chef är VD. Du ansvarar för att tillsammans med övriga i ledningsgruppen planera verksamheten, upprätta och följa upp bolagets budget. Arbetet sker i stor utsträckning i nära samarbete med VD, övriga chefer, producenter och annan personal.

Människors lika värde, formulerat i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och i Barnkonventionen, är grunden för all verksamhet på Regionteater Väst. Vi arbetar med ett intersektionellt perspektiv.

Detta är en tidsbegränsad anställning då vi tillämpar anställningsform långtidskontrakt/förordnande om 3 år för konstnärlig personal enligt avtal för Svens Scenkonst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arbetat med scenkonst och som dessutom har chefserfarenhet eller haft ett större arbetsledaruppdrag. Det är viktigt att du kan arbeta med ett barnperspektiv och har erfarenhet av konst för barn och unga. Du är konstnär, har integritet och vill driva ett konstnärligt visionsarbete. Du behöver kunna formulera dig väl i tal och skrift.

I ditt ledarskap skapar du engagemang, tillit, delaktighet och stärker människors olika kompetenser. Uppgiften kräver att du är kommunikativ, har god pedagogisk förmåga och ett kollektivt processinriktat arbetssätt.

Vi ser gärna att du har gått någon ledarskapsutbildning, har deltagit i ledningsgruppsarbete och har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor. Erfarenhet av personalansvar är meriterande.

Det är också meriterande med erfarenhet från en politiskt styrd organisation och kunskaper inom avtalsområdet för Svensk Scenkonst.

Arbetets karaktär ställer höga krav på kreativitet, förmåga att bygga relationer, samt ett prestigelöst förhållningssätt. Detta tycker vi präglar arbetsklimatet på Regionteater Väst där vi hoppas att du ska trivas och utvecklas med oss. Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.

Vid anställning ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas, enligt Lagen om belastningsregister (2013:852)

I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är rätt person för jobbet.

Kontaktpersonerna för tjänsten är åter efter semester den 3:a augusti och kan därefter svara på eventuella frågor.

För mer information om Regionteater Väst se regionteatervast.se

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Månadslön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor 100%.
Tillträde: Februari 2021 eller enligt överenskommelse
Visstidsanställning

VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN
Lillhagsparken 5
40544 Göteborg

Kontaktpersoner:
Susanna Dahlberg, VD, susanna.dahlberg@regionteatervast.se
Fackliga kontaktpersoner:
Jenny Nilsson, Teaterförbundet avd. 28, jenny.nilsson@regionteatervast.se

Ansök nere till höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-08-31
Produktionsplats: Uddevalla Ansök här
Webbsida: www.regionteatervast.se
Tillbaka