Chef för operaavdelningen

Beskrivning:
Norrlandsoperan i Umeå är ett scenkonsthus med symfoniorkester, opera, dans, musik, konst samt verkstäder och ateljéer. Norrlandsoperan ägs av Region Västerbotten och Umeå kommun. I uppdraget ingår att producera, främja, stärka och utveckla opera, musikteater, musik, dans, performance och konst. Norrlandsoperan står för moderna och högkvalitativa operaproduktioner och producerar 2-3 större produktioner per år, varav en turnerar i norra Sverige.

Uppdraget som chef för operaverksamheten innebär att främja operakonsten och musikdramatiken ytterligare genom att utveckla Norrlandsoperans operarepertoar, samt att tänka i nya format för att hitta nya publiker och spännande samarbeten. Barn och ungdomar är en prioriterad publikgrupp.

Är du en erfaren ledare med väldokumenterad kunskap om opera och musikdramatik med stort nationellt och internationellt kontaktnät inom musiklivet? Är du visionär, kreativ, samarbetsorienterad och strukturerad med mycket god administrativ förmåga? Då är du kanske vår nya chef för operavdelningen vid Norrlandsoperan?

Som chef för operaavdelningen har du konstnärligt ansvar för Norrlandsoperans operaproduktioner och ett personalansvar för avdelningens medarbetare. Som chef säkerställer du att produktionerna håller högsta internationella nivå i alla avseenden och du har även huvudansvaret för att rollbesätta. Du ansvarar för budget- och verksamhetsplanering samt -uppföljning och ingår i ledningen och rapporterar direkt till VD. I rollen ingår även att utveckla samarbeten mellan avdelningarna (opera, orkester, musik och dans) samt tillsammans med VD och övriga avdelningschefer initiera nya samarbeten lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Du ansvarar för omvärldsbevakning/-analys och utvecklingsarbete inom musikdramatiken samt samarbetar framförallt nära VD, chefdirigent, musik- och orkesterchef samt övriga avdelningschefer.

Operaavdelningen består av kormästare som leder Norrlandsoperans kör, barnkormästare, producenter, inspicient, repetitör och operasångare.

Arbetsuppgifter:
– leda och utveckla operaavdelningen såväl konstnärligt som verksamhetsmässigt och administrativt
– verksamhetsplanering och säkerställa budget
– tillsammans med VD och de övriga konstnärliga cheferna planera hela Norrlandsoperans konstnärliga verksamhet
– leda och utveckla profileringen av Norrlandsoperans musikdramatiska erbjudande till publiken
– utveckla samarbetsformer och samarbetsprojekt med de andra konstnärliga avdelningarna
– tillsammans med VD utveckla och initiera samarbeten lokalt, regionalt, nationellt och internationellt
– leda och utveckla formerna för kvalitetssäkrad bokning av sångare, artister och dirigenter
– leda och utveckla insatser för ökad tillgänglighet och närvaro hos publiken genom utveckling av NO Play, sociala medier och via andra kanaler

Bakgrund och kvalifikationer:
Vi söker dig som är en mogen ledare med gedigen erfarenhet inom operaområdet. Vi lägger stor vikt vid din kreativa, kommunikativa och administrativa förmåga. Det är också av stor vikt att du har erfarenhet av att leda verksamhet där publiken sätts i fokus.

– Du trivs i rollen som ledare och har dokumenterade goda resultat från tidigare uppdrag i ledande befattning.
– Du har omvärldskoll på både svenska och utländska sångare och på den musikdramatiska scenen nationellt och internationellt och har själv ett stort internationellt kontaktnät.
– Du sätter publiken i fokus.
– Du är innovativ och nytänkande och vill hitta nya sätt att utveckla operan och musikdramatiken.
– Utbildning, bakgrund och lång erfarenhet inom opera- och/eller musikområdet är ett krav men gärna även påbyggnad inom administration och ledarskap.
– Du har en mycket god social kommunikativ förmåga och ett genuint intresse att arbeta i team och att skapa delaktighet.
– Du är strukturerad och har dokumenterade goda resultat av administrativt arbete.
– Du hanterar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Ansökan:
Skicka din ansökan innehållande CV (utbildning, meritförteckning) och kontaktinformation senast den 4 oktober 2020, via email till: jobba@norrlandsoperan.se

Vi tycker att det är viktigt att Norrlandsoperan speglar samhället och vi värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill ta vara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Frågor om tjänsten besvaras av:
VD: Erik Mikael Karlsson, erik_mikael.karlsson@norrlandsoperan.se +46 (0)73 – 073 99 72
HR-chef: Gunilla Hägglund Sjöström, gunilla.h.sjostrom@norrlandsoperan.se +46 (0)70-384 88 24

Arbetstid/varaktighet Heltid med tidsbegränsat förordnande. Fast lön. Enligt överenskommelse

Fackliga företrädare:
TF: Stefan Sandgren, stefan.sandgren@norrlandsoperan.se
DIK: Clara West, clara.west@norrlandsoperan.se
SYMF: Johannes Ögren, johannes.ogren@norrlandsoperan.se

Ansök nere til höger
Kön: Ej specifierat
Sista ansökningsdag: 2020-10-04
Produktionsplats: Umeå Ansök här
Webbsida: www.norrlandsoperan.se
Tillbaka